Pilotul care a vrut să oprească avionul în zbor a mărturisit: luase ciuperci psihedelice. UpDate

Pilotul care a vrut să oprească avionul în zbor a mărturisit: luase ciuperci psihedelice. UpDate
Un pilot aflat în afara serviciului a încercat să oprească motoarele unui avion în timpul zborului, după ce s-a așezat pe scaunul din cabina piloților.

UP Date. Joseph Emerson, pilotul care era foarte aproape să oprească motoarele unui avion în zbor, a fost interogat de polițiștii din Portland. S-a confirmat că el era în afara serviciului și stătea pe scaun în cabina unui avion de la compania Alaska, care făcea o cursă de la Everett, Washington, la San Francisco, duminică, 22 octombrie.

Pilotul luase ciuperci psihedelice

Emerson a spus „Nu sunt în regulă” înainte de a se ridica pentru a apuca două mânere roșii de incendiu care ar fi tăiat motoarele avionului. Mai târziu le-a spus oficialilor federali care fac cercetarea a ceea ce s-a întâmplat: „Yah … Am tras ambele mânere închise de urgență pentru că am crezut că visez și vreau doar să mă trezesc.”

În aceeași declarație, se consemnează că Emerson a afirmat că a devenit deprimat în urmă cu aproximativ șase luni și a spus că a fost prima dată când a luat ciuperci psihedelice (halucinogene)

Aceste ciuperci conțin psilocibină, un halucinogen în zeci de variante care induce euforia și are calități antidepresive.

Știrea inițială

Joseph David Emerson, în vârstă de 44 de ani, se confruntă acum cu o serie de acuzații de omucidere, împreună cu alte 83 de capete de acuzare pentru punerea în pericol prin imprudență a persoanei și un capăt de acuzare pentru punerea în pericol a unei aeronave, se arată în documentele poliției americane.

Emerson s-a așezat pe scaun, lângă pilotul de operare, la bordul unui avion Embraer 175 care zbura de la Everett în suburbia Seattle la San Francisco. El este acuzat că a încercat să activeze sistemul de stingere a incendiilor înainte ca membrii echipajului să reușească să-l oprească și să-l scoată din comenzi, potrivit unui comunicat al Administrației Federale a Aviației.

Pilotul american Emerson, cel care a vrut să oprească motoarele avionului aflat in aer. F: Instagram

Încercarea pilotului Joseph Emerson, aflat în afara serviciului, de a încerca să oprească motoarele avionui în timpul zborului, s-a petrecut pe 22 octombrie. În comunicatul emis de compania aeriană Alaska Airlines, care a confirmat incidentul, se menționează că echipajul de zbor a reacționat rapid și a prevenit o eventuală catastrofă. Motoarele aeronavei nu au pierdut din putere, iar zborul a continuat în siguranță sub comanda căpitanului și a primului ofițer.

Alaska Airlines a arătat că avionul, care a decolat duminică din statul Washington la ora 5:23, a fost deviat către Aeroportul Internațional Portland în urma „amenințării la adresa securității”.

Căpitanul și copilotul au reacționat rapid, motoarele nu au pierdut din putere, iar echipajul a asigurat aeronava fără incidente”, a transmis compania.

De ce a ajuns pilotul acuzat pe scaunul din cabină

Deși este obișnuit ca piloții care fac naveta între aeroporturi să călătorească în cabina de comandă – cockpit – pe un loc suplimentar, motivele pilotului Emerson pentru care a încercat să oprească motoarele acestui avion în timpul zborului, rămân neclare.

Imediat după incident, pilotul a fost dat afară din cabină fără alte incidente.

Zborul a fost deviat la Portland. La sosirea pe aeroportul din Portland, pilotul a fost reținut de FBI și pus sub acuzare pentru 83 de fapte de tentativă de omor, numărul fiind egal cu numărul pasagerilor și membrii ai echipajului aflați la bord.

Echipajul a securizat aeronava fără incidente

„Suntem recunoscători pentru gestionarea profesionistă a situației de către echipajul de zbor Horizon și apreciem calmul și răbdarea pasagerilor noștri pe tot parcursul acestui eveniment”, se mai arată în comunicatul companiei aviatice.

Înregistrarea audio live a traficului aerian pare să indice că între un pilot, care se crede că este Emerson liniștit după incident, și personalul avionului ar fi existat o luptă.

„Avem tipul care a încercat să oprească motoarele din cabină și nu pare să provoace vreo problemă în spate chiar acum. Cred că este supus”, a declarat un pilot controlorilor de trafic aerian, potrivit înregistrării audio înregistrate de Live ATC.

 

Emerson a fost arestat de oficialii din Port of Portland și este descris în foaia de reținere ca un bărbat alb, chel, înalt, 44 de ani, cu ochi albaștri, cântărind circa 95 kg.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre