Simona Ionescu / Redactor Șef

Un vlogger curios a „dezgropat o comoară” în valoare de un milion de lire sterline. Ce a găsit exploratorul

Un vlogger curios a „dezgropat o comoară” în valoare de un milion de lire sterline. Ce a găsit exploratorul
Un explorator urban a descoperit într-o proprietate abandonată din Surrey, o colecție de mașini rare și vintage, în valoare de un milion de lire sterline.

Un prototip Bristol Bullet, un Bentley Continental Flying Spur și un taxi vintage Beardmore din anul 1957 se numără printre extraordinarele „comori”, aparent abandonate.

Mașinile au fost găsite de către un YouTuber, numit Ben, care a spus că știa despre complexul respectiv de câțiva ani și a remarcat ferestrele clădirii.

Cum a fost descoperită comoara

Săptămâna trecută, împreună cu un coleg explorator urban, Eran, a decis să încerce să găsească o cale de intrare în proprietate. Ei s-au apropiat de complex venind pe un câmp și au descoperit un mic gol în betonul care ducea către parcul subteran.

„Ne-am propus să explorăm clădirea abandonată, fără să știm despre ce este vorba. Am sărit prin spațiul din beton și am găsit autoturisme în valoare de milioane de lire sterline în acest loc. Am pus ochii pe clădirea aceasta de câțiva ani, deoarece părea atât de interesantă. Am considerat că este dificil să intrăm acolo la început. Este ilegal să spargi și să intri într-o proprietate, chiar dacă este abandonată, dar în mod normal poți găsi o cale de intrare. La parter, erau aceste dale de beton. Ne-am strecurat pe acolo și am coborât direct în parcarea subterană”, declară youtuber-ul curios.

„Gunoiul” cuiva, „comoara” altuia

Clădirea a fost deținută de Bristol Cars, ultimul producător auto britanic independent. Un purtător de cuvânt al companiei a susținut că vehiculele nu erau valoroase și le-a descris ca fiind „gunoaie”. Cu toate acestea, licitatorii care au evaluat valoarea stocului descoperit au declarat că valorează aproximativ un milion de lire sterline.

Toate mașinile, care erau în principal prototipuri, erau acoperite într-un strat gros de praf. Pe lângă acestea se afla un set de bănci de lemn folosite pentru construirea manuală a mașinilor clasice.

Ce prototipuri au fost descoperite de explorator

Colecția uimitoare descoperită de către youtuber este formată din 15 prototipuri, prin care se numără:

Un prototip al Bristol Bullet, care a fost conceput pentru a marca aniversarea a 70 de ani a companiei, dar nu a fost vândut niciodată și a fost estimat la prețul de 250000 de lire sterline.

Un Bristol 409 Bullster Speedster de argint 1964, care a fost creat ca prototip de test, dar niciodată nu a ajuns pe piață, în valoare de aproximativ 300.000 lire sterline.

Un prototip din 1982 al unui autoturism Bristol Fighter care a fost restaurat pentru spectacole în momentul în care compania a eșuat. Doar 13 modele au fost făcute. Acest model urmează să fie scos la licitație cu un preț de pornire de 50.000 lire sterline, dar datorită cererii se poate vinde la prețul de 200.000 lire sterline.

Un taxi Beardmore din anul 1957, folosit la Londra, este una dintre mai multe taxiuri de colecție și valorează aproximativ 20.000 de lire sterline.

Au fost descoperite în complex și piese dintr-o machetă a unui autoturism de curse Open Wheeled Motorsport din seria URT A1GP, moștenit de Bristol Cars când a cumpărat URT. Se estimează că ar valora aproximativ 4000 de lire sterline, deoarece nu au fost niciodată populare nici în zilele sale de glorie.

Un model de lut și lemn al unei mașini în stil Bentley, cu roți reale, care a fost produs pe parcursul cercetării și dezvoltării Bentley.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre