Alegerea unui cadou e un lucru greu pentru orice persoană care vrea să-și facă prietenii fericiți. Dar știați că există și cadouri care aduc ghinion?
Românii sunt superstițioși în a face și a primi cadouri, dar și extrem de atenți la ce daruri primesc. Convinși fiind că acestea pot alunga norocul din viața și casa lor. O cruciuliță dăruită la botez aduce mult noroc copilului care o va purta, dar dacă e dată în alte condiții, boli sau neplăceri.
Nici un ceas nu e indicat să fie dăruit cuiva, pentru că poate simboliza o despărțire de persoana iubită. Dacă, totuși, persoana primește cadoul pentru că îi place extraordinar de mult, dați înapoi o sumă cât de mică de bani.
Cuțitul înseamnă tăierea destinului
La fel de periculos e să primiți în dar și un cuțit, pentru că, spun bătrânii, vă veți tăia singuri destinul. De aceea, ca și în cazul ceasului, plătiți cu o monedă. Cât privește lumânările, nu aveți voie să primiți așa ceva, pentru că prevestește o înmormântare. Nici măcar dacă se pune probleme de lumânări decorative… Potrivit bioenergoterapeutului Lidia Fecioru, „florile galbene dăruite unei femei reprezintă un mesaj de separare timpurie. Ele sunt, într-un fel, talismanul geloziei”.
Lucrurile tricotate nu se dau femeilor necăsătorite
Din bătrâni se știe că niciodată nu puteți să dăruiți femeilor necăsătorite lucruri tricotate pentru că veți prevesti trădarea. Nici o femeie nu trebuie să dea cadou o oglindă unei alte femei, pentru că se spune că îi veți lua frumusețea și energia. Dureri, boli și necazuri veți avea dacă veți primi sau oferi vase sau farfurii. Dacă totuși țineți neapărat să le dăruiți, puneți o mică sumă de bani în ele.
Nu purtați o singură perlă
Tot bani trebuie să puneți și în genți, portofele și rucsacuri, altfel viitorii posesori vor fi măcinați de probleme. Se spune că doamnele nu trebuie să poarte niciodată o singură perlă, ci aceasta să fie asortată cu alte bijuterii care conțin perle. Nu în ultimul rând, batista primită aduce lacrimi și suferință.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook