Simona Ionescu / Redactor Șef

Urmează, de azi, 10 zile de căldură tropicală. Disconfortul termic va fi foarte mare

Urmează, de azi, 10 zile de căldură tropicală. Disconfortul termic va fi foarte mare
Ne vom topi de căldură în următoarele zece zile. Vom avea temperaturi de 40 de grade Celsius, la umbră, iar nopțile vor fi tropicale. Disconfortul termic va fi foarte mare.

Potrivit meteorologilor, urmează zece zile de căldură tropicală, cu vârful în week-end-ul următor, când ne vom topi la temperaturi de 40 de grade Celsius, la umbră.  Disconfortul termic va fi ridicat, precizează specialiștii de la ANM. 

Indicele temperatură-umezeală va atinge sau va depăși chiar pragul critic de 80 de unități

Conform informațiilor oferite de ANM, este cod galben de caniculă din Crișana, Banat, jumătatea de sud a Olteniei, precum şi în sud-vestul Munteniei. Iar acesta se va extinde și în Dobrogea continentală și jumătatea de sud a Moldovei. Temperaturile vor ajunge la 36-37 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat. Meteorologii spun că indicele temperatură-umezeală va atinge sau va depăși chiar pragul critic de 80 de unități.

„Zilele următoare se așteaptă temperaturi ridicate în vest, sud și sud-est, cu maxime 38-39 de grade”

Ne vom topi de căldură în următoarele 10 zile!

„Încă stăm bine, pe litoral și în vest temperaturile au coborât sub 20 de grade. Iulie a adus temperaturi mult sub norme, însă de azi intrăm sub influența unui aer tropical care ține toată săptămâna viitoare și se va extinde de la o zi la alta. Azi, în Banat și Crișana vor fi temperaturi caniculare și disconfort termic.

Până spre mijlocul săptămânii, acest val se va extinde. Zilele următoare se așteaptă temperaturi ridicate în vest, sud și sud-est, cu maxime 38-39 grade Celsius. Va fi disconfort termic accentuat, iar nopțile vor fi tropicale.

„În vest și sud sunt mari șanse să depășim 40 de grade, cele mai ridicate valori din vara asta”

Vârful îl vom atinge weekendul următor, când va fi caniculă în toată țara. În vest și sud sunt mari șanse să depășim 40 de grade, cele mai ridicate valori din vara asta. Sâmbătă, duminică și luni – acesta ar fi vârful acestui val de căldură, vorbim de temperaturi la umbră. Cu siguranță, în marile orașe mai punem 5-10 grade”, a declarat meteorologul Mihai Timu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre