Simona Ionescu / Redactor Șef

Ursulețul ăsta se comportă ca un câine. Sunt și alții ca el. Veterinarii sunt îngrijorați

Ursulețul ăsta se comportă ca un câine. Sunt și alții ca el. Veterinarii sunt îngrijorați
Ca orice copilaș, și puiul acesta de urs este curios. Mai mult, este chiar prietenos. Sunt mulți ca el, iar veterinarii se tem să nu fie vreo boală.

Un ursuleț face furori pe Internet. Nu numai că nu se sperie de om, dar a mirosit pe îndelete un sportiv care se dădea cu placa. Nu prea i-a plăcut și s-a dus să caute un alt prieten.

Ursulețul ăsta se comportă ca un câine. Sunt și alții ca el

Puiul de urs din California este vedetă pe Internet. S-a întâlnit cu un om și nu s-a ascuns imediat, nu a strigat-o speriat pe mama. S-a apropiat curios, a mirosit cu atenție snowboard-ul, încălțămintea și mânușile bărbatului. ”Azi mi-am făcut un prieten”, a postat Brian, alături de filmuleț.

În statele americane California și Nevada au apărut mai mulți pui de urs foarte prietenoși. Veterinarii se tem nu cumva să fie o afecțiune, scrie people.com.

Primele cazuri au fost depistate în 2014, iar numărul ursuleților prietenoși crește rapid. Puii pierd orice teamă de oameni și se comport ca niște cățeluși.

Afecțiunea, despre care medicii veterinari cred că este o formă de encefalită, este însă fatală. A fost comparată cu „virusul zombie” care afectează căprioarele, acestea având un comportament agresiv și necoordonat.

Boala nu a afectat multe exemplare, dar numărul cazurilor în creștere îi îngrijorează pe cei de la Departamentul pentru pești și animale sălbatice din California (CDFW). Cel puțin patru cazuri au fost depistate în acest stat american în ultimul an.

Veterinarii nu au depistat cauza

În luna februarie, specialiștii CDFW au intervenit în cazul unui pui de urs care era prea mic ca să umble singur și care avea un „comportament asemănător câinilor”. Puiul se simțea confortabil în prezența oamenilor. A luat un măr de pe jos pe care l-a mâncat în curtea interioară a unei familii din comitatul El Dorado. Micuțul mergea legănat și era cam trist.

Veterinarii nu au putut să pună un diagnostic clar până acum. Urșii afectați au fost analizați, dar aveau câteva virusuri cunoscute. Nici unul nu cauzează encefalita.

„În acest moment nu știm ce cauzează encefalita și nu știm care sunt riscurile pe care le-ar putea cauza altor animale”, a spus Brandon Munk, medic veterinar.


Papagalul Sweet Pea s-a îndrăgostit de un pui de labrador. Imaginile care au devenit virale. VIDEO

Secrete despre cel mai îndrăgit animal de companie : câinele

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre