Usturoiul murat, cel mai bun prieten al fripturilor. Rușii și italienii sunt dependenți de vechile rețete

Dacă sunteți curios să încercați usturoiul murat al rușilor sau cel în ulei al italienilor, care se potrivește perfect nu doar cu o friptură delicioasă, dar și cu multe alte preparate culinare, îl puteți pregăti după două rețete vechi și extrem de gustoase.
Pentru a pregăti usturoi murat ca în Rusia, aveți nevoie de următoarele ingrediente: câteva boabe de piper negru, semințe de muștar, câteva frunze de dafin, căței de usturoi curățați.
Luați un borcan sterilizat și puneți cățeii de usturoi, piperul, semințele de muștar și frunzele de dafin. Turnați apoi saramura, care se prepară dintr-o jumătate de litru de apă, 3 linguri cu oțet, 1 lingură cu zahăr și 1 lingură cu sare.
Închideți capacul, întoarceți borcanul invers și lăsați-l să se odihnească timp de o săptămână într-un loc întunecos și uscat. Ulterior, depozitați în cămară pentru iarnă.
Pentru a prepara această delicatesă, veți avea nevoie de 1 kg usturoi, oțet de vin alb, frunze de dafin, pătrunjel, ulei de semințe de dovleac sau semințe de struguri, sare, ardei iute, ulei de măsline, boabe de piper, borcane sterilizate.
Puneți cățeii de usturoi într-un bol cu apă și sare și lăsați timp de 30 de minute. Turnați puțin oțet alb într-o cratiță, adăugați un praf de sare și aduceți la punctul de fierbere, apoi adăugați cățeii de usturoi și fierbeți câteva minute.
Când plutesc la suprafață, scoateți din cratiță, scurgeți și puneți pe un prosop curat să se usuce. Depozitați în borcane sterilizate, având grijă să adăugați ardeiul iute tocat și pătrunjelul la fiecare strat de usturoi.
În final, pentru a completa preparatul, adăugați frunzele de dafin și turnați cantități egale de ulei de măsline și ulei de semințe cu puțin piper, asigurându-vă că usturoiul este complet acoperit.
În funcție de gustul fiecăruia, puteți personaliza rețeta adăugând și alte condimente, de exemplu, folosind ardei iute în loc de boabe de piper sau salvie sau rozmarin ca alternativă la frunzele de dafin.
Înainte de a consuma produsul, este necesar să îl lăsați să se odihnească aproximativ două săptămâni. Usturoiul marinat se păstrează timp de trei luni luni, cu condiția ca procesul de sigilare sub vid să fi fost efectuat corect, iar borcanele să fie puse în loc răcoros și uscat.
Jurnalistă cu peste 20 de ani de experiență, a debutat ca redactor la cotidianul Tineretul Liber, apoi a contribuit la dezvoltarea altor proiecte. A scris pentru „Evenimentul Zilei”, „Curentul”, „Monitorul de București”, revistele „Felicia” și „Taifasuri”. Din anul 2021 este activă pe site-ul Rețete și Vedete. La toate publicațiile enumerate a publicat articole pe actualitate, lifestyle, monden, medicină naturistă, sănătate, reportaje, religie, horoscop, editoriale.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook