Simona Ionescu / Redactor Șef

Vacanță distrusă! Ce a pățit un cuplu de turiști ruși într-un hotel din Turcia

Vacanță distrusă! Ce a pățit un cuplu de turiști ruși într-un hotel din Turcia
Presa rusă a relatat un scandal petrecut într-un hotel din Antalya, în urma căruia un bărbat din Rusia a fost atacat de niște turiști polonezi, fără ca personalul hotelului să intervină.   

Incidentul, care a avut loc pe 13 iulie, în restaurantul unui hotel de lux din stațiunea Alanya, Antalya, a fost relatat de canalul rusesc de propagandă Rybar, urmărit de peste 680.000 de utilizatori pe Telegram.

„Unii hotelieri din Turcia nu doar că încalcă toate legile ospitalității, ci permit direct infracțiuni împotriva turiștilor, în primul rând din Rusia, în stațiunile lor”, scrie în postarea de pe Telegram a canalului rusesc de propagandă Rybar. Potrivit canalului Telegram, la hotelul Quattro Beach a existat un caz de „vrăjmășie națională”, ale cărui victime au fost rușii – iar proprietarii hotelului ar fi luat partea atacatorilor, arată m.ziare.com.

Rusul nu a fost apărat de angajații hotelului

Mesajul de Telegram arată că patru polonezi au atacat un rus în restaurantul hotelului, în timpul zilei. Personalul de securitate și cel de service ale hotelului au urmărit în tăcere ce se întâmplă și nu au intervenit, în ciuda strigătelor de ajutor și solicitărilor cuplului.

Rușii susțin că turiștii polonezi „au acționat inițial ca inițiatori ai comunicării cu cuplul rus”, dar după o conversație amicală pe subiecte comune, au vrut să afle cu insistență de la ruși atitudinea lor față de agresiunea rusă în Ucraina. Pentru că a refuzat să abordeze subiectul, femeia rusă ar fi fost agresată verbal, moment în care soțul acesteia a intervenit cerând să fie lăsată în pace. Acesta ar fi momentul în care discuțiile amicale a degenerat.

Nici poliția nu l-a tratat normal

Alți turiști din hotel au alertat poliția. Se pare că nici acum nu i s-a cordat primul ajutor medical. „Totodată, turistului rus bătut nu i s-a acordat primul ajutor, ci a fost dus la cea mai apropiată secție, unde a fost băgat într-o celulă și obligat să mărturisească că a provocat în mod deliberat o agresiune, jignind oaspeții obișnuiți, probabil ruși, cu comportamentul lui”, mai scrie Rybar.

Autorii canalului Telegram mai scriu că victimei nu i s-a permis să contacteze pe nimeni: nici ambasada Rusiei, nici avocat, nici măcar pe soția sa. „Dimineața, a ajuns cumva la hotel, unde a primit în sfârșit ajutor medical – dar nu de la medicul hotelului, ci de la soția sa. Managerul hotelului a sosit dimineața și, amenințând cuplul cu evacuarea cu câteva zile înainte de plecare, le-a cerut să semneze o renunțare la orice pretenție împotriva conducerii stațiunii și a oaspeților. După cum s-a dovedit, îi cunoștea de multă vreme pe oaspeții din Polonia și nu dorea ca aceștia să aibă probleme din cauza unui incident atât de minor, care, fără îndoială, a fost provocat de un turist rus”, mai susțin autorii canalului.

Aceștia au tras și concluzia: „În hotelul Quattro Beach, turiștii din Rusia pot fi bătuți fără probleme. Dragi criminali, nu vă faceți griji, înregistrările de la camerele video vor fi distruse cu grijă, iar victimele vor fi „procesate” de polițiștii din Alanya”.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre