Simona Ionescu / Redactor Șef

Vacanță la munte de sărbători. E șocant cât costă să vă plimbați cu telegondola

Vacanță la munte de sărbători. E șocant cât costă să vă plimbați cu telegondola
Autoritățile din Sinaia au anunțat noile tarife pentru transportul pe cablu din sezonul de schi 2022-2023. Iată cât trebui să plătiți ca să vă plimbați cu telegondola.

Anul acesta v-ați decis să mergeți la munte și abia așteptați să mergeți cu telegondola? Cât va trebui să scoateți din buzunar.

Vacanță la munte de sărbători. E șocant cât costă să vă plimbați cu telegondola

Potrivit publicației locale Ziarul Incomod, Sinaia are acum cel mai scump skipass din țară. Gondola Sinaia a publicat prețurile pentru acest sezon, iar acestea i-a supărat pe internauți. Ce înseamnă asta? Un skipass valabil o zi, pentru un adult, în weekend, costă 230 de lei.

În timpul săptămânii, de luni până vineri, veți putea plăti suma de 210 lei. Dacă aveți copii cu vârste între 5-12 ani, veți scoate din buzunar 150 de lei în zilele de weekend. Cu 20 de lei veți plăti pentru copii în cursul săptămânii.

Studenții nu mai au reduceri

Dacă până acum studenții se puteau bucura de reduceri, acum acestea lipsesc. Potrivit site-ului mountlift, anul trecut, abonamentul pentru o zi costa 170 de lei în weekend și 160 de lei de luni până vineri.

Iubitorii muntelui au sărit cu tot felul de comentarii

Când au citit noile tarife anunțate de autorități, internauții s-au supărat foarte rău și au început să facă tot felul de comentarii.  „Aici cred că se oprește boicotarea Austriei”, a spus unul dintre aceștia. „Felicitari! ați depășit Franța!”, „Tarifele la parcare care sunt? Să știu cât sa fac împrumut la banca pentru o zi la ski?”, au fost cuvintele altora.

Un alt internaut a fost și mai dur:  „Mă gândeam să-i invit pe ai mei… Dar le cumpăr o garsonieră mai bine”.

Cum justifică autoritățile aceste prețuri

Pe de altă parte însă, autoritățile locale susțin că noile prețuri se justifică. În primul rând pentru că turiștii vor putea să circule cu toate instalațiile de transport pe cablu din stațiune,. Chiar și cu telecabina cea veche, care a fost cumpărată de Primăria Sinaia. În concluzie, cine vrea să aibă parte de cei peste 30 de kilometri de pârtie, va trebui să plătească.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre