Simona Ionescu / Redactor Șef

Vacanțe la mare cu 50 de lei noaptea de cazare. Cum este posibil

Vacanțe la mare cu 50 de lei noaptea de cazare. Cum este posibil
Vremea e din ce în ce mai caldă, iar românii se gândesc deja la vacanțe. Vestea bună e că pot beneficia și de tarife de 50 de lei cazarea pe noapte.

O nouă ediţie a programului social Litoralul pentru toţi s-a lansat luni, 22 mai. Astfel, cei care aleg să îşi petreacă vacanţa în staţiunile de la Marea Neagră în perioada 22 mai – 18 iunie vor beneficia de tarife cu până la 70% mai mici decât cele din vârf de sezon. De asemenea, ca și în anii trecuți, cei care optează pentru vacanță la început de sezon, pot plăti inclusiv cu vouchere de vacanţă.

Conform operatorilor turistici, deja se pot face rezervări, iar cele mai multe hoteluri înscrise în program se vor deschide la sfârșitul lunii mai. Conform Radio România Actualități, potrivit site-urilor operatorilor de turism,  până pe data de 18 iunie, românii pot petrece o vacanță la Marea Neagră, cu tarife pornind de la 52 lei pe noapte de persoană. Acest preț, de exemplu, acoperă însă doar cheltuielile de cazare, fără mic dejun, într-un hotel de trei stele din stațiunea Venus.

Cât costă tariful unei vacanțe all inclusive

Dar și în celelalte stațiuni tarifele de cazare sunt mult reduse, comparativ cu vârful de sezon. de exemplu, în stațiunea Mamaia, prețurile minimale sunt 101 lei pe noapte de persoană în cameră dublă. Și în acest caz oferta este valabilă la un hotel de trei stele.

Operatorii de turism vin însă și în sprijinul românilor care vor o vacanță ușoară, în care să nu se mai gândească la căutarea unor restaurante pentru a lua masa pe parcursul zilei. Astfel, au fost lansate și pachete all-inclusive. În cazul acestora, prețurile pornesc de la 200 lei pe noapte de persoană în cameră dublă, la o unitate de trei stele din stațiunea Jupiter.

Cele mai multe hoteluri, în Mamaia și Eforie Nord

Lista tuturor hotelurile incluse în programul social Litoralul pentru toţi sunt disponibile pe site-ul Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) și poate fi consultată aici.

„Continuăm acest program de succes, pe care românii îl așteaptă în fiecare an. Este perioada în care prețurile pe litoral sunt cu până la 70% mai mici decât în vârf de sezon, iar pentru mulți turiști reprezintă, poate, singura variantă prin care pot merge în vacanță la mare câteva zile. Cele mai multe hoteluri vor fi deschise începând cu sfârșitul lunii mai, dar turiștii pot face deja rezervări de sejururi pentru acest program, afirmă Dragoș Răducan, președintele FPTR.

Le recomandăm turiștilor care vor să profite de aceste oferte să facă deja rezervări pentru că locurile sunt limitate și se epuizează repede. Rezervările se pot face direct, la hotel, dar și prin intermediul agențiilor de turism. La fel ca la edițiile anterioare, pachetele turistice pot fi achitate și cu vouchere de vacanță”. Cele mai multe unități de cazare disponibile se află în Mamaia și Eforie Nord.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre