Simona Ionescu / Redactor Șef

Valentina și Cristi Borcea, la finala San Remo. Câștigătorul festivalului se va lupta la Eurovision cu alesul României

Valentina și Cristi Borcea, la finala San Remo. Câștigătorul festivalului se va lupta la Eurovision cu alesul României
Invitați de prietenul lor, Al Bano, Valentina Pelinel și Cristi Borcea au fost extrem de bucuroși să participe la cea de-a 73-a ediție a festivalului San Remo, care a avut loc între 7 - 11 februarie. Aseară a fost finala.

Cristi Borcea și Valentina Pelinel au filmat prestația bunului lor prieten și au postat imagini în care arată cât de frumos și asortat s-au îmbrăcat pentru evenimentul ce a avut loc la Teatrul Ariston din San Remo.

Ediția festivalului muzical San Remo din acest an a fost prezentată de Giani Morandi și Amadeus. În cea de-a treia seară, toți cântăreții au urcat pe scenă cu piesele lor, în timp ce a patra seară a fost dedicată, ca de obicei, duetelor și cover-urilor cu invitați italieni și internaționali. Finala a avut loc pe 11 februarie, când a fost desemnat și marele câștigător San Remo.

Câștigătorul festivalului de la San Remo, Marco Mengoni, merge la Eurovision

Marco Mengoni, cu melodia „Due Vite”,  a fost desemnat, aseară, câştigătorul celei de-a 73-a ediţii a Festivalului de la San Remo. Pentru el este a doua victorie la San Remo, după cea din 2013 cu piesa „L’essenziale”. „Vreau să dedic victoria tuturor femeilor care au participat la festival”, au spus Marco Mengoni imediat după câştigarea trofeului. „Am ajuns în finală cinci băieţi şi cred că este corect să o dedicăm artistelor care ne-au oferit cântece minunate pe această scenă”, a mai continuat, cu premiul în mână şi ochii în lacrimi.

Artistul Marco Mengoni va reprezenta Italia la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest de la Liverpool, „duelându-se” inclusiv cu reprezentantul României.

Românul Theodor Andrei va se va „duela” cu câștigătorul San Remo la Eurovision

Tot aseară a fost votată și piesa care va reprezenta România la Eurovision. Theodor Andrei cu piesa „D.G.T. (Off and on)” a câștigat selecția națională Eurovision 2023. Piesa a fost cea mai votată de public dintre cele 12 cântece intrate în finala națională, acesta fiind și singurul criteriu de departajare.

În Selecţia Naţională pentru Eurovision 2023 au concurat următorii artiști: Deiona, „Call on me“; Andrada Popa, „No time for me“; Ocean Drive, „Take you home”; Amia, „Puppet”; Andrei Duțu, „Statues”; Theodor Andrei, „D.G.T. (Off and on)”; Steven Roho x Gabriella x Formaţia Albatros ,„Lele”; Aledaida, „Bla Bla Bla”; Adriana Moraru, „Faralaes”; Maryliss, „Hai vino”; JaxMan (Erin Dăneţ) „Bad&Cool”, Andreea D Folclor Orchestra, „Periniţa mea”.

Câștigătorul României, Theodor Andrei are peste 100 de melodii compuse. Anul trecut acesta a câștigat Premiul Myosotis pentru cea mai bună creație a unui cantautor, pentru piesa „Artist” (unde a asigurat atât muzica cât și versurile), piesă care se regăsește pe albumul „FRAGIL”. De asemenea, deține Marele Trofeu al Festivalului „Mihaela Runceanu” 2022 și Marele Trofeu al Festivalului „Alexandria Pop Fest” 2022, potrivit TVR.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre