Simona Ionescu / Redactor Șef

Vedetele politicii. Orban către Cîțu: „Băi, nesimțitule…”

Vedetele politicii. Orban către Cîțu: „Băi, nesimțitule…”
Ședința solemnă din Parlament, de miercuri, s-a lăsat cu scandal. Politicienii nu au mai ținut cont că de față s-au aflat oaspeți străini importanți.

Ca între liberali, total liberi la gură, așa s-a încheiat ședința din Parlament între vedetele politicii autohtone. De față cu ministrul pentru Europa şi Afaceri Externe al Republicii Franceze, Jean-Yves Le Drian, fostul lider PNL, Ludovic Orban s-a luat la ceartă cu actualul președinte liberal, Florin Cîțu.

Scandalul a pornit de la faptul că președintele Senatului, Florin Cîțu, nu i-a dat cuvântul și lui Ludovic Orban, în cadrul ședinței. Aceasta fusese organizată cu ocazia împlinirii a 15 ani de când România a aderat la UE. Prin urmare, foc și pară de supărare, înainte să iasă din sală, Orban s-a dus la Cîțu și i-ar fi reproșat acest lucru – că nu l-a lăsat să vorbească în fața ministrului francez, a ambasadoarei Franței, a președintelui Camerei, Marcel Ciolacu, scrie ecopolitic.ro.

„Cum să-i dai cuvântul lui Şoşoacă în locul meu?”, i-a reproşat Orban lui Cîţu, au relatat surse prezente în plenul Parlamentului, pentru sursa citată. Asta în contextul în care Orban a solicitat să i se de a cuvântul, dar a fost pur și simplu ignorat de colegul său de partid.

„Băi nesimțitule! Nu ți-e rușine, de ce nu mi-ai dat și mie cuvântul”, i-ar fi spus direct, Ludovic Orban lui Florin Cîțu, care a preferat să nu îi răspundă, replica  fiind aruncată chiar în fața ministrului francez, a ambasadoarei Franței, a președintelui Camerei, Marcel Ciolacu, mai scrie ecopolitic.ro.

Florin Cîțu s-a blocat în timp ce vorbea

Liderul PNL, fostul premier Florin Cîțu s-a încurcat în timpul discursului susținut în Parlament, cu ocazia împlinirii a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. „Intrarea în UE este benefică pentru toţi românii, dar, în acelaşi timp, necesară, chiar dacă unii dintre noi au alte opinii. Poate prea des în ultimii ani unii politicieni au folosit sau au promovat negativ aderarea României la UE”, a spus Florin Cîțu.

Apoi și-a uitat cuvintele, spre distracția adversarilor politici:  „Este o realitate de necontestat faptul că aderarea la Uniunea Europeană a adus bunăstare, libertate, securitate României care astăzi este mai importantă de când oricând… de mult timp”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre