Proiectul de înființare al spitalului public din sectorul 6 este perfect eligibil pentru a primi și finanțare din fonduri europene și guvernamentale. Un contract de finanțare pentru jumătate din suma necesară a fost deja semnat săptămâna trecută.
Investiția se ridică la peste 145 milioane de euro
„Vorbim de o unitate cu peste 300 de paturi și servicii medicale moderne. Este o investiție de peste 145 de milioane de euro, jumătate din sumă este împrumutată de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Îl felicit pe domnul primar Ciprian Ciucu!”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, înaintea ședinței de Guvern.
La rândul său, primarul Ciprian Ciucu i-a mulțumit premierului pentru cea mai bună veste și susține că „avem nevoie de acest spital nou, pentru că avem nevoie de spitale fără nosocomiale și fără risc seismic în orașul nostru”.
Jumătate din bani provin de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei
În urmă cu doar o săptămână, a fost semnat contractul de finanțare a lucrărilor, în valoare de 72,9 milioane de euro (364 de milioane de lei), cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE). Această sumă reprezintă jumătate din banii necesari ridicării instituției spitalicești. Alte aproape două milioane de euro, fonduri nerambursabile, au fost primite de la BDCE și vor fi folosite pentru asistență tehnică.
Primul spital generalist de stat, ridicat în București, după anul 1979
Spitalul va fi ridicat pe Bd. Timișoara 101E, între cartierele Drumul Taberei și Militari, pe o suprafață de peste 33.000 mp. Este primul spital generalist de stat, ridicat în Capitală după anul 1979. Spitalul va un număr de 307 paturi, din care 257 cu spitalizare continuă și 50 cu spitalizare de zi, precum și opt săli de operații, dar și șapte săli de nașteri.
De asemenea, va fi dotat cu 75 de cabinete medicale și opt secții, respectiv Cardiologie, Neurologie, Obstetrică & Ginecologie, Unitate de Terapie Intensivă adulți, Unitate de Terapie Intensivă Neonatologie, Medicină internă, Neonatologie și Chirurgie.
Vor exista 33 de specialități, clinică de recuperare, laboratoare și o farmacie cu circuit închis, dar și un compartiment de Primiri Urgențe de 1.680 mp; parcare cu 365 de locuri. Se estimează că spitalul va fi finalizat în 3-4 ani din acest moment.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook