Simona Ionescu / Redactor Șef

Veste bună pentru pacienți. Se deschide singura bază de tratament de stat din București, în sectorul 6. Cine poate beneficia

Veste bună pentru pacienți. Se deschide singura bază de tratament de stat din București, în sectorul 6. Cine poate beneficia
Pe 3 iulie își va deschide porțile prima bază de tratament de stat din București, dotată cu balneologie. Aceasta se află în sectorul 6 și a fost amenajată la centrul „Floare Roșie” în doar cinci luni.

Noua secție are aparatură de ultimă generație, iar ședințele de tratament vor fi gratuite.

De tratamentele de la baza de tratament vor beneficia atât adulți cât și copii, care vor avea nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie. Aflată în subordinea DGASPC sector 6, aceasta este singura de stat din Capitală care oferă masaj, kinetoterapie, fizioterapie și balneologie.

Singura bază de tratament de stat din București se deschide în sectorul 6

Dotată cu aparatură de ultimă generație

La baza de tratament își vor desfășura activitatea 11 specialiști, e vorba de șapte kinetoreapeuți, doi maseuri, doi asistenți și un medic de recuperare, medicină fizică și balneologie. Aceasta este dotată cu tehnologie de ultimă generație, respectiv tecar, aparat pentru drenaj limfatic, combină fizioterapie + laser + ultrasunete, mgnetoterapie, shockwave (ESWT), aparat terapie unde scurte hidrokinetoterapie cu bazin și scaun hidraulic, cadă duș subacval și băi galvanice.

Baza va beneficia de 11 terapeuți

Aparatura, care este nouă, a costat 284.000 de lei, bani proveniți de la Centrul ”Sfântul Nectarie”, care reușește deja să se autofinanțeze, după ce primarul Ciprian Ciucu a impus criterii de performanță. „Investim în această ramură extrem de importantă, tocmai de aceea am ținut foarte mult să construim primul spital din 6. Ne preocupă să dezvoltăm servicii de sănătate de calitate pentru cei care locuiesc în Sectorul6 și nu doar”, a spus primarul.

100 de persoane pe lună

În acest loc vor fi tratate diverse afecțiuni, iar capacitatea este de 100 de persoane pe lună. Oricine poate beneficia de servicii gratuite, decontate, cu bilet de trimitere de la medicul de familie, dar pot veni și pacienți fără bilet de trimitere, care nu fac parte din categoriile vulnerabile (persoane cu veituri mici sau persoane cu handicap care au dosarul social la Centrul ”Sfântul Nectarie”). Aceștia vor plăti sume modice pentru a-și reface sănătatea, după cum urmează.

Primarul sectoruli 6 face tot ce poate pentru bunăstarea oamenilor

Ce prețuri vor plăti cei care nu au bilet de trimitere de la medicul de familie

O ședință de 30 de  minute de kinetoterapie costă 50 de lei, iar pentru un pachet de 10 sedinţe, 30 minute/ședinţă, veți plăti 400 lei. Un pachet de 10 ședințe de curenți de joasă/medie frecvenţă costă 130 lei. Aceeași sumă o veți plăti pentru un pachet de 10 ședințe de ultrasunete sau laser.

O ședință se termoterapie, 10 minute/ședință costă 15 lei, iar un pachet de 10 ședințe suma de 110 lei. Pentru 15 minute de masaj pe o zonă veți scoate din buzunar 35 de lei. Un pachet de 10 şedinţe, 15 minute/şedinţă) costă 300 lei. Nu în ultimul rând o ședință de baie galvanică – 4 celule costă 30 lei, iar pentru un  pachet de 10 ședințe veți plăti 300 de lei.

Vor beneficia de tratament copii și adulți, cu bilet de trimitere de la medicul de familie

Unde se fac programările

Persoanele interesate se pot programa la numerele de telefon 031/9593, 021/9784 sau pe www.nectarie6.ro/despre/specialitati/recuperare-medicala.

Baza de tratament va fi deschisă de luni până vineri, între orele 8.00-20.00. Atenție! Vineri vor fi tratați doar vâstnicii care locuiesc la Centrul ”Floare Roșie”, aflat pe strada Floare Roșie 7A.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre