Fiecare familie cu probleme din România poate intra în posesia a 10.000 de lei. Iată la ce vor putea fi folosiți acești bani.
Guvernul va acorda acești 2000 de euro prin programul Prima Conectare, un program de sprijin pentru românii care au venituri reduse și vor să-și racordeze propriile locuințe la rețelele publice de apă și canalizare. În acest program se vor înscrie doar persoanele care au o medie a veniturilor nete lunare de sub 3000 de lei.
Ce alte condiții mai trebuie îndeplinite pentru a primi acest ajutor
În plus, cel care solicită ajutorul trebuie să aibă casa într-o zonă care nu e branșată la sistemul public de alimentare cu apă sau de canalizare și, bineînțeles, să își exprime acordul cu privire la participarea în cadrul programului. Banii vor putea fi solicitați doar prin intermediul operatorilor de apă și canalizare.
Suma maximă pe un operator o poate primi pentru branșarea unei gospodării este aproape 9.350 lei, până spre sfârșitul lunii iunie, spune Administrația Fondului pentru Mediu. Pe de altă parte, operatorii pot solicita bani de stat într-o nouă rundă de atragere de fonduri pentru programul Prima Conectare.
Înscrierile se fac pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu
Foarte important de știut este faptul că înscrierile se vor face până cel târziu 26 iunie, inclusiv, în limita bugetului alocat, pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu. Cei care se vor înscrie primii vor avea cele mai multe șanse să primească banii. Proiectele care vor fi respinse în prima rundă vor putea să fie depuse încă odată în a doua rundă.
Planul Național de Redresare și Reziliență
„În cadrul Programului se acordă finanțare pentru realizarea țintelor cuprinse în Investiția 3 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)- Sprijinirea conectării populației cu venituri mici la rețelele de alimentare cu apă și/sau canalizare existente din cadrul Componentei C1:
Managementul Apei și contribuie la îndeplinirea Reformei 1. Consolidarea cadrului de reglementare pentru managementul sustenabil al sectorului de apă și apă uzată și pentru accelerarea accesului populației la servicii de calitate conform directivelor europene”, precizează AFM.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook