Simona Ionescu / Redactor Șef

Veste importantă pentru români. Când va fi virată următoarea tranșă de bani pe cardurile sociale

Veste importantă pentru români. Când va fi virată următoarea tranșă de bani pe cardurile sociale
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, le-a dat românilor vestea pe care o așteptau. A fost anunțată dată când va fi virată următoarea tranșă de bani pe cardurile sociale.

Românii pot răsuflați ușurați. Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a vorbit despre data când vor primi următoarea tranșă de bani pe cardurile sociale.

Potrivit ministrului, acest lucru se va întâmpla pe data de 15 octombrie. ”Cardurile de alimente s-au dat în august, partea de august și septembrie, urmează tranșa din octombrie, octombrie-noiembrie, deci în 15 octombrie va fi încă o încărcare de carduri cu 250 de lei”, a explicat ministrul.

Următoarea dată de alimentare a cardurilor de alimente va fi după 1 ianuarie 2024

De asemenea, ministrul i-a liniștit pe românii care se află în situații grele că vor primi ajutor de la stat și anul care va veni. „Ce pot să vă spun este că măsura cardurilor de alimente va continua și după 1 ianuarie 2024. Asta pot să vă spun sigur”, a declarat ministrul Adrian Câciu spentru Antena 3 CNN.

Veste bună pentru români. Când vor intra banii pe carduri

Cine poate beneficia de ajutor de la stat

Beneficiarii tichetelor sociale pe suport electronic pentru mese calde și alimente sunt pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1500 lei.

De asemenea, vor beneficia de acest ajutor în bani de la stat copiii și adulții care au un grad de handicap grav, accentuat sau mediu cu venituri lunare proprii de 1500 de lei sau mai mici. Vor primi bani și familiile care au cel puțin doi copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei.

Dar și familiile monoparentale ale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei. Precum și  „familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în conditiile Legii nr. 416/2001, cu modificările și completările ulterioare și persoanele fără adăpost, astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre