Simona Ionescu / Redactor Șef

Veste șocantă despre Simona Halep. Se dă peste cap tot ce s-a știut până acum. Cât de implicat e WTA

Veste șocantă despre Simona Halep. Se dă peste cap tot ce s-a știut până acum. Cât de implicat e WTA
Cu puțin timp în urmă, s-a aflat că Simona Halep ar fi utilizat substanțe interzise înainte de US Open, cu acordul WTA.

Potrivit ultimelor informații, WTA i-ar fi dat acceptul sportivei să administreze un tratament împotriva sinuzitei, care conținea substanțele interzise găsite în corpul său.

Conform ProSport, sportiva ar fi cerut reprezentanților WTA în iulie anul trecut o aprobare e excepției de uz terapeutic pentru a-și trata sinuzita care-i făcea mari probleme. Această cerere a fost formulată ca urmare a multor complicații pe care afecțiunea le-ar fi putut face asupra creierului sau a altor zone vitale ale corpului dacă nu ar fi făcut tratamentul ce conține substanțe interzise de WADA.

S-ar fi ales această soluție, pentru ca sportiva să nu ajungă pe masa de operație. Simona Halep vroia să urmeze tratamentul și să scape de simptomele neplăcute ale sinuzitei în perioada pre-competițională, cuprinsă între 9 iulie și 2 august 2022, înainte de circuitul nord-american și US Open.

Răspunsul WTA a venit prea târziu

Departamentul medical al WTA a oferit un răspuns întârziat cu privire la acceptul „excepției de uz terapeutic”. Din acest motiv, Simona nu a putut să administreze tratamentul în perioada anterioară turneului. Ulterior, la Washington, sub aprobarea WTA, deși se afla sub medicamentația specifică sinuzitei a pierdut meciul cu tenismena Anna Kaliskaya.

Simptomele bolii, dar și epuizarea termică și șocul caloric și-au spus cuvântul. După aproape două luni, Simona a fost depistată pozitiv la roxadustat, un medicament utilizat pentru a trata anemia asociată cu o boală cronică de rinichi.

După ce a fost eliminată de la US Open, Simona a decis să se opereze

Pentru că situația se înrăutățise, după ce a fost eliminată de la US Open, Simona a ales să se opereze la nas. „Având probleme cu respirația de mulți ani, care s-au înrăutățit, am decis să urmez sfatul medicului și să fac operația necesară. Nu am putut să fac operația la nas mai devreme pentru că nu am avut liberă o perioadă de trei luni pentru recuperare. Tenisul a fost prioritatea în viața mea. Însă acum am simțit că e timpul potrivit să fac ceva pentru mine.

De aceea am ales și operația estetică. Și pe aceea am vrut să o fac de multă vreme, pentru că nu îmi plăcea deloc nasul meu. Am făcut-o și am rezolvat atât partea funcțională, cât și pe cea estetică“, a declarat Simona Halep, după operație.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre