Simona Ionescu / Redactor Șef

Veste tristă de Crăciun. A murit solistul unei trupe iubite de întreaga lume

Veste tristă de Crăciun. A murit solistul unei trupe iubite de întreaga lume
Maxi Jazz, solistul trupei Faithless, care a concertat de mai multe ori şi în România, a dispărut dintre noi. Artistul avea 65 de ani.

Formația a fost una dintre cele mai cunoscute trupe de muzică electronică, care a rămas la înălțime mai bine de 20 de ani. „Suntem zdrobiți să spunem că Maxi Jazz a murit aseară. A fost un bărbat care ne-a schimbat viața în atât de multe feluri, au scris pe Facebook colegii săi din trupa Faithless.

„El a dat semnificația și mesajul potrivit muzicii noastre”

La rândul lor, Rollo și Sister Bliss, foștii colegi de trupă au transmis un mesaj tulburător. „El a dat semnificația și mesajul potrivit muzicii noastre. A fost o ființă minunată, cu timp pentru toată lumea și cu o înțelepciune profundă și accesibilă. A fost o onoare și, desigur, o adevărată plăcere să lucrăm cu el”, au scris aceștia. Membrii trupei Faithless au rămas în sufletul iubitorilor de muzică pentru senzaționalele hituri „Insomnia“, „God is a DJ“ și  „We Come One“.

Maxi Jazz avea o echipă de curse

Muzician, DJ, rapper şi compozitor, Maxi Jazz era îndrăgostit de mașini și avea o colecție impresionantă de automobile foarte pasionat de automobile pe care le-a arătat fanilor în câteva emisiuni.

Dar şi o echipă de curse, Maxi Jazz Racing, fondată în anul 2000. Adora să conducă iar în 2001 a avut un accident grav de mașină. Cinci ani mai târziu, în 2006, dar și în 2007 s-a înscris la Porsche Carrera Cup GB. Pe de altă parte, Maxi Jazz era cunoscut ca fan înrăit al Crystal Palace, motiv pentru care, în 2012, a devenit director asociat al clubului.

Cu 11 ani din urmă formația s-a destrămat

Am 11 ani, liderul trupei a anunțat că se va despărți de colegii săi, Sister Bliss și Rollo printr-un mesaj sec: „Faithless se despart!”. Înainte de apariția trupei Faithless, Maxi Jazz a cochetat mai multe genuri muzicale.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre