Într-un interviu recent, aceasta a mărturisit că speră ca în mandatul său la București să fie eliminate vizele pentru românii care vor să călătorească în America.
„Marea majoritate a cererilor sunt aprobate”
”Sper ca în timpul mandatului meu în România să putem vedea România acceptată în program. Cred că mergem în direcția absolut corectă, așa că sunt optimistă în această privință. Ar trebui să mai spun, totuși, că emitem multe vize în acest moment. Marea majoritate a cererilor sunt aprobate.
„Legislația americană are o cerință specifică ca rata de refuz, așa-numita rată de refuz, să fie sub 3 procente”
După cum am menționat, există câteva părți în acest proces de acceptare în programul de scutire de vize. Prima are legătură cu acordurile privind schimbul de informații, iar noi lucrăm în mod activ la aceste acorduri chiar acum. Și există o serie de reuniuni care au loc.
Cred că săptămâna viitoare va avea loc una la Washington pentru a stabili termenii acestor acorduri. Cealaltă parte are legătură cu măsurarea numărului de refuzuri ca procent din vizele emise. Legislația americană are o cerință specifică ca rata de refuz, așa-numita rată de refuz, să fie sub 3 procente”, a spus Kavalec, într-un interviu pentru G4Media.ro.
Ce spune ambasadorul despre greva din învățământ
Într-un alt interviu, ambasadorul Americii și-a expus punctul de vedere privind greva generală din învățământ și a precizat că este un semn că există îngrijorări în sistem. „Ei bine, bineînțeles că susținem dreptul oamenilor de a protesta și este minunat că într-o democrație oamenii au dreptul să iasă în stradă și să își facă cunoscute opiniile.
Evident, aceste greve sugerează că există îngrijorări în anumite sectoare. Sănătatea și educația sunt întotdeauna importante pentru cetățeni, așa că urmărim împreună cu toți ceilalți să vedem care sunt preocupările și cum sunt abordate aceste probleme de către guvern”, a spus Kathleen Kavalec.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook