Simona Ionescu / Redactor Șef

Vestea serii legată de casele închiriate. Proprietarii și chiriașii trebuie să afle ultimele date despre piața imobiliară

Vestea serii legată de casele închiriate. Proprietarii și chiriașii trebuie să afle ultimele date despre piața imobiliară
În timp ce unii proprietari încă se mai bucură de chiriași cu dare de mână, alții încep să simtă portofelul din ce în ce mai gol.

Potrivit Barometrului chiriilor din București, întocmit de specialiștii unei platforme imobiliare, cele mai scumpe chirii din București rămân în acest moment cele din Pipera, Aviației și Floreasca.

La polul opus se află chiriile din Ghencea, Berceni, Drumul Taberei și Giurgiului. Potrivit imobiliare.net, există o diferență uriașă între aceste zone și se ajunge chiar ca o chirie din Aviației să fie cu 300% mai mare ca una din Drumul Taberei.

Care sunt prețurile estimate

Foarte căutate sunt garsonierele și apartamentele cu două camere. La garsoniere, prețurile se încadrează între 389 de euro – 425 de euro în Pipera, Aviației și Floreasca. În sudul și vestul Bucureștiului însă, Berceni, Ghencea și Brâncoveanu acestea sunt cuprinse între 277 de euro – 292 de euro.

La apartamente cu două camere, chiriile se ridică în zona din nordul Capitalei între 661 de euro – 650 de euro. În Berceni, Rahova, Ghencea și Giurgiu se achită între 348 de euro și 360 de euro.

Cât plătiți pentru o chirie la un apartament de trei și patru camere

Pentru apartamentele cu trei camere, chiriașii pot scoate din buzunare chiar și peste 1000 de euro la o casă din Herăstrău, 966 de euro în Floreasca și 944 de euro în Aviatorilor. În Pantelimon, Giurgiului sau Brâncoveanu, chiriile pentru trei camere se încadrează între 385 de euro, 394 de euro și 440 de euro.

Situația e diferită și la apartamentele cu patru camere, unde prețurile sunt chiar și de trei ori mai mari între zona din nord și cea din sud a Capitalei. Pentru un apartament cu patru camere din zona Aviației se plătește suma de 1.372 de euro, dar în Titan preţul scade la 460 de euro, iar în Drumul Taberei se ajunge și la 454 de euro.

Ce se întâmplă în cazul locuințelor confort II

Tariful mediu pentru o garsonieră confort II este de 255 de euro, iar pentru o garsonieră nouă prețul se ridică la suma de 357 de euro/lună. De asemenea, chiria pentru un apartament de două camera confort II poate să ajungă la 359 de euro/lună, iar pentru un apartament de trei camere chiria lunară este de aproximativ 586 de euro. Nu în ultimul rând, pentru o chirie la un apartament de patru camere confort II este de aproximativ 473 de euro.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre