Simona Ionescu / Redactor Șef

Vești bune înainte de Paște! Statul ne dă bani. Cine sunt cei care pot primi 1500 de lei

Vești bune înainte de Paște! Statul ne dă bani. Cine sunt cei care pot primi 1500 de lei
Românii care au probleme financiare vor fi din nou ajutați de autorități. Se pune la bătaie 1500 de lei pentru familiile cu probleme.

Cetățenii care se descurcă greu cu banii, vor primi un ajutor financiar în valoare de 1500 de lei de la autorități.

Pentru ca familiile care au copii să se poată descurca omenește, Gabriela Firea a propus să fie acordate vouchere de 1500 de lei pentru ca micuților să le fie plătită creșa, grădinița sau after school-ul. De asemenea, femeile care vor urma să devină mame, vor primi un voucher în valoare de 2500 de lei.

Cardul familiilor numeroase

„Vom lansa în curând cardul familiilor numeroase, care va presupune reduceri la diferite servicii și pentru anumite produse. De asemenea, vom lansa un card pentru tineri, pornind de la cardul de mobilitate european al tinerilor care este deja distribuit pentru șase milioane de tineri europeni, care va exista, în sfârșit, și în România.

„Totodată, va exista și un voucher de 2.500 de lei pentru toate doamnele care urmează să devină mame”

Mai mult decât atât, prin acest pachet de legi pentru stimularea natalității, dorim să ajutăm familiile să poată să achite mai ușor creșa, grădinița și serviciile after-school printr-un voucher de 1.500 de lei, fie la stat, fie la privat, care va fi un proiect apreciat de întreaga țară.

Totodată, va exista și un voucher de 2.500 de lei pentru toate doamnele care urmează să devină mame, adică femeile care sunt deja însărcinate, și pot să deconteze anumite servicii medicale care nu sunt acum garantate și pe lista asigurărilor”, a anunțat Gabriela Firea, scrie Antena 3.

Se reduce TVA la produsele dedicate nou născuților

Și tot pentru a sprijini familiile numeroase cu copii, dar și pe tinerii care vor să-și facă o familie, s-a propus reducerea cu 5% a TVA-ului la produsele pentru nou-născuți, precum scutece, lapte praf sau mâncare pentru bebeluși.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre