Simona Ionescu / Redactor Șef

Vești bune. Mai puține decese de Covid, se redeschid teatrele și restaurantele de luni

Vești bune. Mai puține decese de Covid, se redeschid teatrele și restaurantele de luni
Restaurantele, teatrele şi cinematografele se deschid de luni în Capitală. A scăzut rata îmbolnăvirilor și revenim la situații mai normale.

DSP Bucureşti a anunţat că rata de incidenţă în Capitală este de 2.98 în ultimele 14 zile. Asta însemnă că mai multe restricţii vor fi ridicate.

Bilanțul cazurilor noi de coronavirus din ultimele 24 de ore, ne arată că scade numărul cazurilor noi. Dar rămâne ridicat numărul persoanelor care și-au pierdut viața din cauza bolii.

Rata de incidenţă fiind mai mică de 3. Astfel, conform scenariului galben, restaurantele şi celelalte localuri de alimentaţie publică, teatrele, cinematografele şi sălile de spectacole, precum şi cazinourile şi sălile de jocuri de noroc mai pot funcţiona la interior doar în limita a 30% din capacitate, după ce în ultimele săptămâni au putut primi clienţi şi spectatori pe 50% din capacitatea totală.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.636 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, informează Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Mai puține decese de Covid

În intervalul 29.04.2021 (10:00) – 30.04.2021 (10:00) au fost raportate 138 de decese (66 bărbați și 72 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 2 decese la categoria de vârstă 30-39 ani, 6 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 12 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 32 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 46 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 39 decese la categoria de vârstă peste 80 ani, se spune în comunicatul GCS.

Vor rămâne valabile restricţiile impuse la nivel naţional, cum ar fi închiderea magazinelor la ora 21.00, restricţii de circulaţie după ora 22,00, masca obligatorie în spaţiile deschise şi închise.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a anunţat că o şedinţă a CMSU ar putea avea loc duminică, pentru analiză și eventuale anunțuri de ultimă oră.

Secretele Dianei Șoșoacă, pe tapet. Ce devora seară de seară. Interviu cu Dan Bittman

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre