Simona Ionescu / Redactor Șef

Vești bune pentru o parte dintre cei respinși la Academia de Poliție. MAI le mai dă o șansă

Vești bune pentru o parte dintre cei respinși la Academia de Poliție. MAI le mai dă o șansă
MAI vine cu vești bune pentru o parte dintre cei care au fost respinși la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Există, totuși, o serie de condiții care trebuie respectate.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a organizat pe data de 9 noiembrie proba scrisă pentru candidații care au rămas în concursul de admitere la școlile de agenți de poliție și subofițeri. Sesiunea de admitere face parte din măsurile de reducere a deficitului de personal și a venit cu o veste bună și pentru o parte din cei respinși la admiterea la Academia de Poliție. 

Proba scrisă de pe 9 noiembrie a avut ca țintă, simultan, locurile scoase la concurs la Școala de agenți de poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina,  Școala de agenți de poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca, Şcoala de subofițeri de pompieri și protecție civilă „Pavel Zăgănescu” din  Boldești, Școala militară de subofițeri jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni, Școala militară de subofițeri de jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgășani și Școala de pregătire a agenţilor Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea.

Peste 8.000 de candidați s-au bătut pe aproape 3.000 de locuri 

În ceea ce privește candidații, au existat în total 8.707 persoane, care s-au bătut pe cele 2.880 de locuri, împărțite astfel: 

– Poliție 1.640, respectiv 1.340 la Școala de la Câmpina și 300 la Școala de la Cluj-Napoca;

– Pompieri 300 la Școala de la Boldești;

– Jandarmi 700, respectiv 350 la Școala de la Fălticeni și 350 la Școala de la Drăgășani;

– Poliție de Frontieră 240 la Școala de la Oradea.

Un total de 8.707 persoane s-au bătut pe cele 2.880 de locuri scoase la concurs de către MAI
Foto: EVZ

După evaluarea psihologică, precum și cea pentru performanțe sportive, un număr de 3.164 candidați au susținut proba scrisă, din care au promovat 3.090 candidați. 

Pentru aceștia, în ordinea descrescătoare a notelor obținute, în limita numărului de locuri disponibil pentru admitere, urmează susținerea examinării medicale, care va avea loc între 13.11 și 23.12.2024. Rezultatele finale, stabilite în urma definitivării listei candidaților admiși, se vor comunica în data de 24.12.2024.

Respinșii de la Academia de Poliție, acceptați la școlile de agenți și subofițeri 

Vestea bună pentru o parte dintre cei respinși la admiterea la Academia de Poliție, este că pot ocupa unul dintre cele 2.880 de locuri disponibile în concursul de admitere la școlile de agenți de poliție și subofițeri. Anunțul a fost făcut chiar de către MAI, care a comunicat și condițiile acceptării. 

Respinșii de la Academia de Poliție, acceptați la școlile de agenți și subofițeri

„Dintre aceste locuri, o parte vor fi ocupate de către candidații care au susținut examenul la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și au obținut medii peste 7, dar nu au fost declarați admiși la Academie, potrivit opțiunilor formulate, după ce vor fi declarați apt medical la finalul procedurilor aflate în desfășurare”, a transmis Ministerul Afacerilor Interne. 

MAI se confruntă cu un deficit de resurse umane 

Deficitul actual de resurse umane la nivelul MAI este de 22,5%. În acest sens, au fost luate o serie de măsuri pentru deblocarea situației. 

Printre acestea se numără: scoaterea la concurs a 1.139 de posturi de ofițer, organizarea a două sesiuni de admitere pentru școlile de agenți de poliție și subofițeri, admiterea a 814 studenți în cadrul Academiei de Poliție, dar și deblocarea a 5.600 de posturi, cu încadrare din sursă externă. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre