Simona Ionescu / Redactor Șef

Vești bune pentru românii care pleacă în concediu. O țară a eliminat restricțiile

Vești bune pentru românii care pleacă în concediu. O țară a eliminat restricțiile
Românii care pleacă în concediu au parte de vești bune. O țară europeană a anunțat că elimină restricțiile.

Cu perioada concediile care se apropie cu pași repezi, din ce în ce mai mulți români se gândesc la ce destinații vor alege pentru o porție sănătoasă de soare și distracție. Pandemia însă a schimbat total obiceiurile românilor, din cauza restricțiilor nenumărate în ceea ce privește stoparea pandemiei. Turismul a fost grav afectat de măsurile de carantinare obligatorii la intrarea pe teritoriu, dar și se alte reguli impuse la nivel european. Acum însă vin vești bune pentru românii care pleacă în concediu. 

Campania de vaccinare evoluează pozitiv la nivel european, iar previziunile sunt optimiste. Au fost adoptate deja o serie de măsuri de relaxare, iar România are o rată de pozitivare din ce în ce mai mică. În acest context, era normal ca veștile bune să vină și pentru cei ce doresc să plece în concedii. 

Vești bune pentru românii care pleacă în concediu. Bulgaria elimină condițiile la intrarea pe teritoriu 

Cetățenii români vor putea să intre în Bulgaria prin toate punctele de trecere a frontierei fără a li se mai cere să prezinte un test PCR sau antigen COVID negativ, certificat de vaccinare sau un document care să ateste că au trecut boală, conform unui ordin emis de ministrul bulgar al Sănătăţii, Stoicio Kaţarov, citat de BTA. 

Acelaşi ordin impune o interdicţie temporară pentru sosirile din India, Bangladesh, Nepal, Myanmar, Bhutan, Sri Lanka, Pakistan, Maldive, Brazilia şi ţări şi teritorii din Africa. Interdicţia nu li se aplică cetăţenilor bulgari, rezidenţilor permanenţi sau deţinătorilor de permise de şedere pe termen lung şi nici membrilor lor de familie. Aceştia din urmă vor fi obligaţi să intre zece zile în carantină după sosirea în Bulgaria, se menţionează în ordinul ministerial.

Foto: Facebook

Vești proaste din America. Peste 10.000 de oameni complet vaccinați s-au infectat din nou 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre