Simona Ionescu / Redactor Șef

Vești extraordinare pentru o categorie de pensionari. Vor primi mai mulți bani. Ce spune Marcel Ciolacu

Vești extraordinare pentru o categorie de pensionari. Vor primi mai mulți bani. Ce spune Marcel Ciolacu
Potrivit informațiilor oferite de Marcel Ciolacu o categorie de pensionari vor avea indemnizația mărită. Cine va lua mai mulți bani.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că persoanele cu handicap din România vor primi mai mulți bani.

Sistem nou, digitalizat

Anul 2024 a venit cu veste bună pentru persoanele cu handicap din România. În urma anunțului făcut de premierul Marcel Ciolacu indemnizațiile primite lunar se vor mări. Pe de altă parte, premierul Marcel Ciolacu spune că pensionarii cu handicap vor beneficia și de un sistem nou, digitalizat. Și astfel, potrivit bugetul.ro, pensionarii vor avea beneficii pentru a gestiona și accesa indemnizațiile.

„Am vorbit şi despre indemnizaţiile persoanelor cu handicap, şi un sistem nou, o să fie şi o digitalizare”

„După şedinţa de Guvern, am avut o discuţie cu ministra Muncii, pentru că am avut discuţiile cu Sanitas. Apoi, normal, că avem şi asistenţa socială şi am vorbit şi despre indemnizaţiile persoanelor cu handicap, şi un sistem nou, o să fie şi o digitalizare, toate persoanele introduse”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Mai mulți bani pentru persoanele cu handicap

Potrivit statisticilor în acest moment în România există 890.702 persoane încadrate în grad de handicap. Dintre acestea, un număr de 9.282 au handicap ușor, 90.277 au handicap mediu, 413.205 au handicap accentuat, iar 377.988 au handicap grav.

Ce bani primesc persoanele cu handicap în acest moment

Indemnizațiile pentru persoanele cu handicap din acest moment sunt cum urmează. Adultul cu handicap grav primește 419 lei, iar cel cu handicap accentuat încasează suma de 317 lei. De asemenea, aceste persoane beneficiază și de un buget personal complementar lunar: 179 ron pentru adultul cu handicap grav și 132 de lei pentru cel cu handicap accentuat.

La rândul lor, persoanele cu handicap mediu iau suma de 72 de ron. Majorarea indemnizației de handicap urmează să se întâmple odată cu creșterea Indicelui Social de Referință cu rata medie anuală a inflației. Aceasta este prevăzută să aibă loc la 1 martie 2024, conform Legii nr. 225/2021. Aceste măsuri sunt menite să îmbunătățească calitatea vieții acestor persoane.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre