Simona Ionescu / Redactor Șef

Vești proaste pentru români. Se întâmplă chiar în minivacanța de 1 iunie

Vești proaste pentru români. Se întâmplă chiar în minivacanța de 1 iunie
Zilele libere se apropie cu pași vertiginoși pentru români. O nouă minivacanță se apropie, de 1 iunie, de Ziua Copilului. Există însă și vești proaste.

Minicavanța primei luni de vară aduce zile libere dar și vești proaste. Potrivit unui sondaj realizat de Travelminit 65% dintre respondenți au confirmat că au în plan o vacanță în România în perioada 1 Iunie și a Rusaliilor. Aceste este un weekend perfect pentru vacanțele în familie, alături de copii. 86% dintre părinți sunt de părere că un concediu cu familia e întotdeauna o experiență frumoasă și că nu se pot bucura cu adevărat de vacanță fără familie.

Doar că trebuie să aibă în vedere că necesită mai multe resurse pentru a-și împlini visul. Conform sursei citate, se înregistrează o creștere a tarifelor la cazare cu 16% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Ce se întâmplă pe piața hotelieră din România

Se anunță o vară foarte plină pentru jucătorii din industria turismului național, mai ales că, în sfârșit, piața s-a stabilizat, nu mai există incertitudini privind deplasările, iar acest lucru se reflectă în numărul mare de rezervări. De asemenea, sezonul estival debutează cu o nouă minivacanță. Bugetarii vor avea liber atât joi, 1 iunie, cât și luni, 5 iunie, a doua zi de Rusalii.

Prin urmare, cei mai mulți dintre ei și-au luat deja concediu și pentru ziua de vineri și au făcut deja rezervări pentru o minivacanță de cinci zile. În plus, fiind și Ziua Copilului exact în acest interval, este un moment numai bun pentru un sejur în familie. Hotelierii și proprietarii au pregătit deja pachete de cazare complexe, care includ și activități dedicate celor mici, excursii opționale pentru întreaga familie și multe alte surprize pentru o vacanță perfectă.

Care sunt prețurile medii pentru minivacanța de 1 iunie

Potrivit unui sondaj realizat de Travelminit, în care au fost chestionați sute de români, 65% dintre respondenți au confirmat că au în plan o vacanță în România în perioada Rusaliilor, în timp ce 6% dintre ei spun că își vor petrece zilele libere în străinătate. De asemenea, 56% dintre respondenți vor să-și petreacă vacanța cu familia, 36% în cuplu, iar numai 8% singuri.

În ceea ce privește prețurile, se înregistrează o creștere a tarifelor la cazare cu 16% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. De exemplu, prețul mediu pentru o noapte de cazare în weekendul prelungit de Rusalii este de 296 lei / cameră dublă. Prețul mediu pentru 2 persoane, 2 nopți, începe de la 797 lei, prețul mediu pentru 2 adulți, 2 copii, 2 nopți, începe de la 1050 lei, iar prețul mediu pentru 2 adulți, 2 copii, 3 nopți începe de la 1430 lei.

Sursa foto: Dreamstime

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre