Simona Ionescu / Redactor Șef

Video. Un bărbat a vrut să agreseze o fată în sala de sport, însă a avut o surpriză când a pus mâna pe ea

Video. Un bărbat a vrut să agreseze o fată în sala de sport, însă a avut o surpriză când a pus mâna pe ea
Imagini  incredibile cu o femeie care își pune la pământ atacatorul, într-o sală de fitness, au fost date publicității de către poliție. Toate femeile ar putea învăța de la ea.

O femeie în vârstă de 24 de ani din Tampa, Florida, a fost filmată în timp ce se lupta cu un bărbat care a atacat-o în timpul unui antrenament la sala de sport din complexul său de apartamente.

Biroul șerifului din comitatul Hillsborough a publicat miercuri pe rețelele de socializare imagini cu atacul, în care victima, Nashali Alma, vorbește și ea despre cele întâmplate. Potrivit poliției, ea a sperat să se destăinuie despre experiența ei „pentru a încuraja alte femei care au avut de-a face cu incidente similare să vorbească” și să ia atitudine, pe viitor.

Bărbatul a vrut să o violeze pe Alma

Incidentul a avut loc pe 22 ianuarie, după ce Alma a observat un bărbat care aștepta la ușa sălii de sport și i-a deschis ușa. „Procesul meu de gândire a fost simplu, credeam că este doar un alt tip care vine să se antreneze, a explicat ea. Nu m-am gândit la nimic altceva”. După ce au intrat, tânăra și-a început antrenamentul, dar bărbatul s-a apropiat de ea și a încercat să o apuce de talie, arată polițiștii.

„Imediat ce s-a apropiat de mine, l-am împins. I-am spus: „Frate, ce naiba faci? Pleacă de lângă mine. Nu mai încerca să mă atingi”, și-a amintit Alma. A început să mă urmărească în jurul băncii (n.r. – aparat din sala de sport) și am ajuns în cealaltă parte a sălii”.

Bărbatul a reușit în cele din urmă să o imobilizeze la podea, dar tânăra a continuat să se lupte cu el în timp ce încerca să sune la poliție. În cele din urmă, tânăra femeie  a reușit să se elibereze  din strânsoare și a fugit spre un apartament din apropiere. Suspectul Xavier Thomas-Jones, în vârstă de 25 de ani, a fost arestat în mai puțin de 24 de ore și se confruntă cu acuzații de agresiune sexuală, sechestrare falsă și răpire.

Victima ce s-a  luptat cu agresorul speră să le inspire și pe alte femei

Potrivit Fox Tampa, suspectul locuiește în aceeași clădire în care a avut loc atacul și ar fi recunoscut că a încercat să o imobilizeze pe Alma pentru că voia să facă sex cu ea. De asemenea, el a mai agresat, cu aceleași intenții, și o altă rezidentă a complexului în aceeași zi în care a fost arestat.

Alma a declarat pentru presă: „Sunt culturistă și sunt destul de puternică, așa că, în mintea mea, el era cam la fel ca mine. Sfatul meu ar fi să nu renunțații niciodată. Părinții mei mi-au spus mereu în viață să nu renunț niciodată la nimic și acesta este un lucru pe care l-am ținut minte când m-am luptat cu el. Atâta timp cât ripostezi și îi arăți (agresorului) că ești puternică și că nu renunți, cred că este posibil să scapi”.

Șeriful Chad Chronister a declarat, conform Toofab.com că a fost „dezgustat de acțiunile suspectului, de modul în care a profitat de această tânără femeie. Puterea, curajul și determinarea acestei femei sunt o inspirație (pentru alte femei sau persoane victime ale unor agresiuni). Știu că curajul ei de a împărtăși această poveste va avea un impact asupra vieții multor alte femei”.

Sursa foto: captură video YouTube

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre