Simona Ionescu / Redactor Șef

Viitoarea regină Camilla își face debutul într-un serial TV. O ia pe urmele lui Meghan Markle

Viitoarea regină Camilla își face debutul într-un serial TV. O ia pe urmele lui Meghan Markle
Camilla, regina-consoartă a Regatului Unit, este deja o prezență tot mai publică pe toate canalele. Nimeni nu se aștepta să o vadă parte dintr-un show TV. Și, totuși, minunea s-a întâmplat.

Soția regelui Charles al III-lea a apărut într-un episod al emisiunii TV „Antique Roadshow”,  difuzat duminică seară de postul BBC One, informează site-ul postului public de televiziune din Marea Britanie. Episodul a fost filmat în vara anului trecut în parcul ecologic de atracţii Eden Project, din apropierea oraşului St. Austell, în comitatul Cornwall. Camilla a adus cu ea două obiecte personale pentru a fi analizate în cadrul acelui episod de către experţii în antichități invitaţi în emisiune.

Se pare că viitoarei regine îi place să apară pe micul ecran și se bucură că are ocazia să aibă experiențe „a la Hollywood” precum soția prințului Harry, actrița Meghan Markle.

Ce obiecte prețioase a scos Camilla din Colecția Regală

Peter Stewart, unul dintre directorii de la Eden Project, a declarat că pentru acest parc ecologic a fost „un privilegiu total” să o găzduiască pe soţia suveranului ţării. Camilla a prezentat o tabacheră foarte rară care aparține de Royal Collection, realizată din argint extras din Cornwall. De asemenea, a mai vrut opinia specialiștilor în legătură cu un exemplar din volumul de versuri „Elegy in A Country Churchyard”, al poetului Thomas Gray.

Camilla, regina consoartă

Prima tabacheră din argint 100% englezesc

Duncan Campbell, expert şi specialist în obiecte din argint, invitat în emisiunea TV, a spus că tabachera prezentată de Camilla reprezintă prima tabacheră realizată 100% din argint englez pe care a văzut-o în întreaga lui carieră.

Referitor la cartea pe care a adus-o în fața experților, regina-consoartă s-a declarat interesată de felul în care a fost legat acel volum realizat în 1899 de Breasla Femeilor Legătorese.

Camilla, „pur și simplu amuzantă”

Fiona Bruce, prezentatoarea emisiunii „Antiques Roadshow” a spus că prezenţa Camillei în acest program TV a fost „pur şi simplu foarte amuzantă”. „I-a făcut pe toţi să se simtă în largul lor şi i-a plăcut să participe la emisiune şi să stea de vorbă cu toată lumea”, a declarat prezentatoarea TV.

În partea a doua a emisiunii, regina-consoartă Camilla şi Fiona Bruce au participat la un concurs tradiţional, în cadrul căruia au fost invitate să ghicească utilitatea reală a trei obiecte neobişnuite prezentate de specialistul în bijuterii Geoffrey Munn. Episodul difuzat duminică seară de postul BBC One a devenit disponibil şi pe serviciul de streaming BBC iPlayer.

Sursa foto: BBC

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre