Simona Ionescu / Redactor Șef

Viitorul președinte insistă! Câinele Major i-a provocat fractură, dar Biden îi ia pisică

Viitorul președinte insistă! Câinele Major i-a provocat fractură, dar Biden îi ia pisică
Președintele ales Joe Biden a fost dus de urgență la spital în urma unui accident suferit în timp ce se juca cu unul dintre câinii săi. Deși a împlinit 78 de ani pe 20 noiembrie și va fi cel mai bătrân președinte american din istorie, Biden a fost declarat apt și clinic sănătos pentru o persoană de vârsta sa.

Joe Biden și-a fracturat glezna după ce a alunecat în timp ce se juca cu câinele său, conform unui anunţ făcut duminică de biroul său, când acesta a și fost consultat de un ortoped. 

Președintele ales, Joe Biden, are fracturi ușoare la picior și „va necesita probabil o gheată de mers pe jos timp de câteva săptămâni”, a spus medicul său într-o declarație, duminică, după ce Biden a alunecat în timp ce se juca cu câinele său, Major.

„Ecografiile inițiale nu au arătat nicio fractură evidentă, dar examenul său clinic a justificat imagini mai detaliate”, a declarat duminică doctorul Kevin O’Connor. „Scanarea a confirmat fracturile oaselor laterale și intermediare ale președintelui ales Biden. Se anticipează că probabil va avea nevoie de o cizmă de mers pe jos timp de câteva săptămâni” a mai spus acesta. 

Donald Trump i-a transmis și el un mesaj noului președinte ales, urându-i însănătoșire rapidă pe twitter, în timp ce a postat un video cu Biden ieșind din clinica și fiind înconjurat de către securitate și staff. 

Casa Albă,  cămin pentru un nou membru blănos

Familia Biden are doi câini, Major și Champ, ambii ciobănești germani. Joe și Jill Biden l-au luat pe Major din adăpostul Delaware Humane și au oficializat adopția în noiembrie 2018. Champ s-a alăturat familiei Biden în timpul tranziției prezidențiale din decembrie 2018, la câteva săptămâni după ce Biden a devenit vicepreședinte ales.

Joe Biden și Major/ Sursă foto: Facebook

Deși accidentat la gleznă, viitorul președinte SUA nu renunță și este hotărât ca în Ianuarie să se mute în Casa Albă împreună cu cei doi ciobănești germani deja celebri, dar și cu o pisică ce se pare că va fi noul membru al familiei Biden. Aceasta vine după ce Biden i-a promis soției sale că îi va cumpăra orice în caz că va câștiga alegerile. „Ei bine, mi-ar plăcea să am o pisică”, i-a spus Jill Biden recent. „Îmi place să am animale prin casă”, a încheiat aceasta.

Donald Trump, singurul președinte american fară animale de casă

Cea mai faimoasă „primă pisică” din ultimii ani a fost Socks, un maidanez adoptat care a trăit alături de Bill și Hillary Clinton la Casa Albă din 1993 până în 2001 și a cărui popularitate crescândă a atras furia unui republican înflăcărat care a pus la îndoială cheltuirea dolarilor federali pe „fan clubul felinelor”.

Socks, celebra felină a familiei Clinton/ Sursă foto: Facebook

Succesorul lui Clinton, George W Bush, avea trei câini și o pisică, India, în timp ce Barack Obama avea doi câini de apă portughezi, Bo și Sunny.

Barack Obama și unul dintre patrupezii din dotare, in curtea Casei Albe / Sursă foto: Facebook

Donald Trump este primul președinte SUA de la James Polk, în 1849, care nu a avut un animal de companie în funcție, susținând că nu l-ar deranja să aibă un câine, dar că nu ar avea timp pentru unul. „Cum aș arăta plimbând un câine pe peluza Casei Albe”, a spus acesta. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre