Autoritățile din Germania vor întocmi o listă de clădiri publice și private care ar putea să fie transformate în buncăre în caz de necesitate, a declarat miercuri Ministerul de Interne al țării. Lista ar include parcări, gări subterane, clădiri de stat și proprietăți private.
Cetățenii vor fi încurajați să-și transforme în buncăre propriile subsoluri și garaje
O aplicație telefonică cu un director digital al buncărelor și adăposturilor de urgență a fost, de asemenea, planificată, a declarat purtătorul de cuvânt, adăugând că cetățenii vor fi, de asemenea, încurajați să își transforme propriile subsoluri și garaje în adăposturi.
Tabloidul german BILD a raportat pentru prima dată planul luni, afirmând că este un răspuns la o amenințare internațională tot mai gravă, în special din partea Rusiei.
Organizațiile de protecție civilă din Germania au solicitat extinderea adăposturilor antiatomice din țară
Un purtător de cuvânt al ministerului nu a menționat o înrăutățire a situației de securitate, dar a declarat că planul este un proiect de amploare care va dura ceva timp și va implica mai multe autorități.
Organizațiile de protecție civilă din Germania au solicitat extinderea adăposturilor antiatomice din țară, care are în prezent 579 de buncăr, dintre care majoritatea datează din al Doilea Război Mondial. Planul ar fi fost pus la punct în iunie și este analizat de o autoritate special creată.
Se dorește triplarea bugetului armatei
Roderich Kiesewetter, expert în domeniul apărării și deputat din partea Uniunii Creștin-Democrate din opoziție, a declarat recent pentru Frankfurter Allgemeine că bugetul armatei ar trebui să se tripleze pentru a răspunde în mod corespunzător nevoilor și amenințărilor actuale.
Luna aceasta, presa locală a relatat despre „Planul operațional Germania”, un document clasificat care detaliază modul în care Germania ar putea sprijini desfășurarea a mii de trupe NATO în Ucraina în cazul escaladării amenințărilor nucleare din partea Rusiei.
În octombrie, un grup de ofițeri de informații germani a avertizat parlamentul că Rusia ar avea capacitatea de a efectua un atac împotriva NATO până la sfârșitul deceniului.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook