Simona Ionescu / Redactor Șef

Vlad Pascu și apărătorii, acuzați de cinism exagerat și lipsă de empatie. Avocatul victimelor le demontează strategia

Vlad Pascu și apărătorii, acuzați de cinism exagerat și lipsă de empatie. Avocatul victimelor le demontează strategia
Declarațiile avocatului lui Vlad Pascu, tânărul care, drogat fiind, a ucis alți doi tineri, anul trecut, în localitate 2 Mai, rănind alți trei și fugind apoi de la locul accidentului, au revoltat multă lume. Apărătorul afirma că victimele erau sub influența alcoolului și că acest lucru ar fi favorizat tragedia. Strategia lui era să îi obțină „bile albe” clientului, pentru a-l muta din penitenciar în arest la domiciliu.

Avocatul familiilor victimelor a făcut, azi, declarații pe subiect, acuzându-i pe Vlad Pascu și pe apărătorii săi că sunt exagerat de cinici și lipsiți de empatie. El a explicat, punct cu punct, cum afirmațiile anterioare, ale colegului său de breaslă care îl reprezintă pe autorul accidentului, „au fost făcute în mod public cu intenția vădită de a denatura adevărul și de a influența opinia publicului cu privire la starea de arest a inculpatului Vlad Pascu”.

Avocații lui Pascu încearcă să îl scoată din pușcărie, cu orice preț

Amintim că ieri, avocatul Alin Trandafirescu, unul dintre apărătorii lui Vlad Pascu, a argumentat în fața instanței că inculpatul nu poate fi considerat sub influența drogurilor în momentul producerii accidentului, deoarece substanțele psihoactive găsite în corpul lui au fost prezente în cantități foarte mici. El a subliniat că aceste cantități sunt nesemnificative în comparație cu concentrația de alcool detectată în corpul victimelor decedate.

Roberta Dragomir și Sebastian Olariu au fost uciși în localitatea 2 Mai acum un an, în timpul accidentului produs de Vlad Pascu (Arhivă)

În realitate, din actele medicale ale celor 2 decedați, Roberta Dragomir și Sebastian Olariu, reies alte date științifice decât cele prezentate de către avocatul apărării. În cazul fetei ucise, necropsia relevă faptul că această avea o alcoolemie în sânge de 0.78g la mie, „ceea ce din punct de vedere al Codului Rutier, reprezintă pragul de contravenție și nu de infracțiune”, arată avocatul Adrian Cuculis.

O persoană cu o îmbibație alcoolică de sub 0.80g la mie, este cel mult pasibilă de amendă contravențională. În ceea ce îl privește pe Sebastian Olariu, acesta nu avea alcool în sânge deloc.

Vlad Pascu și apărătorii, cinici și lipsiți de empatie

„Mai mult decât atât, chiar și în ipoteza în care valorile alcoolemiei celor doi ar fi fost de peste 0.80g la mie sau în orice altă concentrație, acest lucru este irelevant în contextul în care victimele au fost acroșate de pe partea NON CAROSABILĂ, respectiv de pe terasamentul drumului unde se consideră a fi zona PIETONALĂ.

Astfel, existența sau nu a unei concentrații de alcool în sânge (deși nu există în cazul lui Sebastian absolut deloc), NU ar fi putut influența posibilitatea de apărare a victimelor care ar fi fost oricum lovite și omorâte.

Faptul că Vlad Pascu, sub multiplă influență a drogurilor și conducând cu viteză, a gonit spre ei și i-a omorât pe cei doi, iar acum apărarea încearcă culpabilizarea victimelor, nu arată nimic altceva decât un CINISM exagerat și lipsă totală de empatie, de înțelegere a unor probe și în conformitate cu Decizia de interpretate a ICCJ cu numărul 12/2016 referitoare la culpa în întinderea prejudiciului”, se arată într-un comunicat de presă transmis de avocat în numele familiilor victimelor pe care le reprezintă.

Expertiza judiciară a demonstrat fără dubiu culpa lui Vlad Pascu

Mai mult, avocatul Cuculis arată că afirmațiile absolut denigratoare la memoria victimelor și la demnitatea supraviețuitorilor, făcute de către apărarea lui Vlad Pascu, sunt vădit contrazise inclusiv de raportul de expertiză efectuat în cauză cu privire la dinamica accidentului. Expertiza a demonstrat categoric culpa lui Vlad Pascu în producerea tragediei.

„Apreciem drept jignitoare afirmațiile produse în spațiul public; nu doar în raport de persoanele în cauza, ci față de multitudinea de victime ale accidentelor rutiere produse de către șoferii îmbibați de substanțe interzise și care conduc cu mult peste viteza legală, în disprețul lor vădit pentru viață”, a mai afirmat avocatul Adrian Cuculis.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre