Simona Ionescu / Redactor Șef

Vladimir Putin nu mai este dorit la Kremlin. Aceasta este lista scurtă a celor favoriți să-i ia locul

Vladimir Putin nu mai este dorit la Kremlin. Aceasta este lista scurtă a celor favoriți să-i ia locul
Din zi în zi se vorbește mai mult despre plecarea lui Vladimir Putin de la cârma Rusiei. Sursele spun că există câteva persoane care ar putea să-i ia locul.

După trei luni de război cu Ucraina, nici măcar apropiații nu-l mai suportă pe Vladimir Putin. Ce se va întâmpla oare cu președintele Rusiei.

Vladimir Putin nu mai este dorit la Kremlin. Cine ar putea să-i ia locul

Să fie numărate zilele lui Vladimir Putin la cârma Rusiei? Așa se pare, pentru că liderul de la Kremlin a ajuns să nu mai fie plăcut nici măcar de cele mai apropiate persoane și s-ar pune la cale debarcarea lui. Oficialii din Rusia nu mai suportă nimic din comportamentul lui Putin și s-au săturat de toate sancțiunile pe care le-au primit din cauza războiului declanșat de Putin și își doresc ca acesta să fie cât mai repede înlocuit.

Presa internațională spune că nemulțumiți nu sunt doar cei care odată i-au fost fideli, dar și cei care vor ca războiul din Ucraina să se încheie cât mai repede cu putință. Toți sunt de părere că Putin a gestionat așa cum nu trebuit situația și Rusia are nevoie urgentă de o schimbare radicală.

„Probabil că nu există aproape niciun membru al elitei care să fie mulțumit de Putin”

„Există o înțelegere sau o dorință, că într-un viitor destul de previzibil, el (Putin) nu va mai conduce țara.

Nu este vorba despre cei care doresc să pregătească un complot și să-l răstoarne pe Putin, chiar acum. Dar există o înțelegere sau o dorință, ca într-un viitor destul de previzibil, că el nu va mai conduce țara.

Probabil că nu există aproape niciun membru al elitei care să fie mulțumit de Putin. Comunitatea de afaceri și mulți membri ai guvernului sunt nemulțumiți că președintele rus a început războiul, fără să se gândească la amploarea sancțiunilor – nu se poate trăi normal cu astfel de sancțiuni.

Probleme din Rusia din cauza războiului sunt deja evidente, iar la mijlocul verii ele vor veni din toate direcțiile: în transporturi, sănătate, chiar și în agricultură. Nimeni nu s-a gândit la o asemenea amploare a impactului.”, a afirmat o sursă de la Kremlin, pentru publicația Meduza.

Sunt trei persoane care ar putea deveni succesorul lui Putin

Aceeași sursă spune că discuțiile au ajuns departe, iar la conducerea Rusiei sunt acum în cărți trei nume. E vorba de primarul Moscovei, Serghei Sobianin, vicepreședintele Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, și prim-adjunctul șefului administrației prezidențiale Serghei Kirienko.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre