Simona Ionescu / Redactor Șef

Vladimir Putin suferă de o boală nemiloasă. Informații noi de la șeful spionilor britanici

Vladimir Putin suferă de o boală nemiloasă. Informații noi de la șeful spionilor britanici
Încep la iveală tot mai multe informații despre o altă boală de care ar putea suferi Vladimir Putin. Un fost șef al agenției britanice MI6 dă vestea.

Sir Richard Dearlove, fostul șef al spionilor, spune că boala de care ar suferi Vladimir Putin „probabil” că putea fi „paranoia” și că există „ceva fundamental în neregulă cu el”.

Sir Richard Dearlove, care a condus agenția britanică de spionaj între 1999 și 2004, când Putin a devenit pentru prima dată lider al Rusiei, a declarat pentru LBC că în spatele acțiunilor liderului rus ar fi paranoia. Această informație vine după ce Alexei Navalnîi, dușmanul de moarte al Kremlinului, a murit într-o colonie penitenciară din Arctica, mulți considerându-l responsabil pe Putin.

„Acesta este unul dintre simptome”

Speculațiile privind starea de sănătate a președintelui durează de ani de zile datorită imaginilor în care acesta ține întâlniri la distanță mare deasupra unei mese foarte mari sau tremură în timpul interviurilor. „Am contacte, prieteni în Europa de Est, care cred că este ceva fundamental în neregulă cu el din punct de vedere medical.

Dar eu nu sunt un clinician. Probabil Parkinson, care, bineînțeles, are diferite reprezentări, diferite variante, diferite gravități. Dar dacă omul este paranoic, și cred că uciderea lui Navalny ar putea sugera o anumită paranoia, acesta este unul dintre simptome”, a declarat Sir Richard pentru Nick Ferrari de la LBC la Breakfast.

Slugile lui Putin îi adună excrementele pentru a nu putea fi studiate

Au existat zvonuri că era tratat de cancer și că suferea de efectele secundare ale tratamentului, dar acestea nu au fost confirmate. De asemenea, s-a spus că izolarea de care a avut parte în perioada pandemiei de coronavirus ar fi contribuit la decizia lui Putin de a începe războiul din Ucraina.

Șeful spionilor britanici spune că Putin ar putea fi bolnav de paranoia. Sursă foto: www.lbc.co.uk

În ciuda convingerii președintelui rus că totul se va termina în câteva zile, l-a costat zeci de mii de vieți rusești. Sursele spun că slugile care stau pe lângă Putin i-ar fi adunat excrementele în timpul călătoriilor sale în străinătate și le-ar fi dus înapoi în Rusia pentru a împiedica puterile străine să le analizeze.

Putin, asemănat cu Adolf Hitler

Kremlinul, departe de a fi o sursă de informații de încredere, a negat zvonurile despre sănătatea sa. „Totul este în regulă cu el”, a declarat purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, adăugând că astfel de afirmații „nu aduc nimic altceva decât un zâmbet”. Sir Richard, care a fost C al MI6,  echivalentul în viața reală al lui M în James Bond, a mai spus că trebuie făcute „inevitabil” comparații între Adolf Hitler și Putin.

„L-am întâlnit pe Putin, am crezut pentru început că ar putea fi genul de lider rus cu care am putea trata”

„L-am văzut cum își freacă succesiv adversarii politici. Mai avem vreo îndoială cu privire la cum este caracterul acestui om? Cred că lucrul teribil este că atunci când a venit la putere inițial, eu eram încă în funcție… Am fost la Moscova cu Tony Blair când era prim-ministru. L-am întâlnit pe Putin, am crezut pentru început că ar putea fi genul de lider rus cu care am putea trata. Ne-am înșelat complet”, a fost fostul șef al spionilor britanici. Vladimir Putin se află acum într-un turneu electoral în Rusia înaintea alegerilor prezidențiale din 17 martie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre