Simona Ionescu / Redactor Șef

Zelensky știe cum să-și vândă imaginea. A scos bani grei cu ajutorul internetului

Zelensky știe cum să-și vândă imaginea. A scos bani grei cu ajutorul internetului
Volodimir Zelensky a rămas fără hanoracul său emblematic. Ce s-a întâmplat cu obiectul de îmbrăcăminte.

Volodimir Zelensky face orice e posibil ca să-și ajute țara. Și acum a găsit o metodă de a-și fructifica imaginea pentru a strânge fonduri.

Ce gest a făcut Volodimir Zelensky ca să strângă fonduri pentru Ucraina. A fost ajutat de Boris Johnson

90.000 de lire sterline. Acesta este prețul cu care s-a vândut la o licitație organizată de strângere de fonduri pentru Ucraina hanoracul cu care a fost văzut de câteva ori Zelensky. Înainte ca licitația să înceapă, însuși prim-ministrul Regatului Unit, Boris Johnson, a ținut un discurs în care i-a rugat pe toți să liciteze hanoracul pe scară largă, precizând că merită mai mult de 50.000 de lire sterline, cât a fost prețul de pornire.

Zelensky l-a ridicat în slăvi pe Brave Boris

În perioada în care a avut loc licitația, nici Zelensky nu a stat degeaba, ci a lăudat nu doar Marea Britanie, ci și pe „Brave Boris”, cu care s-a întâlnit nu demult la Kiev. Nici Boris Johnson nu s-a lăsat mai prejos și l-a numit pe președintele Ucrainei „unul dintre cei mai incredibili lideri ai timpurilor moderne”.

În cadrul licitației de la Casa Christie’s s-a mai vândut și un cocoș de ceramică care i-a fost oferit lui Boris Johnson în timp ce se plimba pe străzile Ucrainei.

Cât costă ținuta cu care Zelensky a fost văzut de când a început războiul

De când rușii au atacat Ucraina, președintele țării a fost văzut de întreaga lume, cu ajutorul rețelelor sociale, îmbrăcat în aceleași haine, respectiv pantaloni, tricou, geacă și încălțăminte sport. Potrivit unui jurnalist care a făcut o postare pe twitter, geaca ar costa în jur de 12 euro, pantalonii 32 de euro. Potrivit informațiilor oferite de indiannation.in, 6 euro ar costa tricoul lui Zelensky și 61 de euro adidașii.

La polul opus se află Vladimir Putin, care în luna martie a apărut la un eveniment de la Moscova purtând o geacă de iarnă purtând semnătura Loro Piana, un cunoscut designer din Italia. Pe site-ul oficial al firmei, acesta este scos la vânzare la prețul de aproximativ 12.800 de euro.

Potrivit La Republica, patronul companiei, Pier Luigi Loro Piana a declarat că ”este oarecum rușinos din punct de vedere uman”, susținând că ”grupul din care face parte Loro Piana a făcut deja toți pașii necesari pentru a se distanța și a fi solidar cu pozițiile europene față de tragedia umană pe care o trăim”.

Sursă foto: hepta

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre