Succes. În fiecare minut un om e vaccinat la Centrul de vaccinare Drive-Thru din Capitală

Succes. În fiecare minut un om e vaccinat la Centrul de vaccinare Drive-Thru din Capitală
Mai mult de 700 de persoane s-au imunizat împotriva Covid-19, joi, în primul centru Drive-Thru amplasat în Piața Constituției din București.

În fiecare minut un om e vaccinat la Centrul de vaccinare Drive-Thru, a anunțat Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

„509 persoane în primele 8 ore de la deschidere. Adică o persoană pe minut! Acestea sunt cele mai recente cifre de la deschiderea primului centru Drive-Thru din Capitală. Chiar este un succes şi le mulţumesc tuturor pentru implicare! A fost alături de noi preşedintele Klaus Iohannis care a transmis un mesaj foarte clar pentru toţi românii: oricine se poate vaccina, fără birocraţie şi fără documente justificative”, a scris Andrei Baciu pe Facebook.

Andrei Baciu a reamintit că în centrele Drive-Thru nu este nevoie de programare. În acestea e folosit serul Pfizer/BioNTech, astfel că pot fi vaccinate toate persoanele cu vârsta de peste 16 ani.

„Fii solidar şi alătură-te campaniei de revenire la normalitate! Fii parte din echipa care luptă pentru combaterea pandemiei”, a mai transmis Baciu.

În fiecare minut un om e vaccinat

Și reprezentanții autorităților au anunțat rezultatul pe pagina de Facebook RO Vaccinare. „714 persoane au oprit astăzi la „stația” de vaccinare Piața Constituției. Așteptările organizatorilor primului Drive-Thru din București au fost întrecute încă din prima zi: 714 persoane vaccinate. Împreună putem să învingem pandemia și să revenim la normalitate!”, se arată în mesajul postat pe pagina de socializare.

În perioada următoare vor fi activate noi centre Drive-Thru în București și în alte orașe din țară. De asemenea, după exemplul lansat la Timișoara în weekend-ul trecut, vor fi organizate evenimente de tipul Maratonul Vaccinării. În plus,  va începe imunizarea în cabinetele medicilor de familie.

De asemenea, se pregătește și vaccinarea pacienților care doresc acest lucru și care se află internați în spitalele non-covid. Autoritățile iau în calcul și extinderea posibilității de vaccinare fără programare, prin prezentarea la centrele de vaccinare, în municipiile în care există centre regionale de depozitare a vaccinurilor. Primul centru de tip Drive-Thru din Capitală s-a deschis joi dimineața în Piața Constituției și funcționează între orele 8.00-20.00. Centrul are patru fluxuri.

Dani Oțil a plecat în vacanță cu trei fete, două sunt colege de job. Ce priveliște minunată oferă dormitorul