Sunt multe gospodine care prepară supă cremă de ardei copți. Are o aromă deosebită, dar pun și cuburi de parmezan sau cașcaval. Dar, dacă ați pune brânză cu mucegai?

Supă cremă de ardei copți și brânză cu mucegai. Rețetă inedită

Uite o rețetă inedită pentru supă cremă de ardei copți, cu crutoane! ”Am descoperit varianta aceasta, aș zice că brânza cu mucegai câștigă detașat competiția. E ușoară și cremoasă, cu gustul ei extravagant și aroma pregnantă, schimbă radical povestea supei de ardei copți. Aromele se întrepătrund minunat, iar supa are un gust mult mai bogat. Este un prânz de vis, delicios și sățios”, scrie bucate-aromate.ro.

Ingrediente

  • 6 ardei copţi proaspeți sau congelați, de preferat ardei kapia sau ardei roșii
  • 50 g brânză cu mucegai albastru
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 cartof mijlociu
  • o felie de ţelină
  • 150 ml suc de roșii
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel verde pentru servit

Opțional

  • cuburi de brânză cu mucegai
  • crutoane de pâine

Mod de preparare

  • Curățați legumele și tăiați-le în bucăți potrivite.
  • Puneți rădăcinoasele la fiert în aproximativ 2 litri de apă cu puțină sare.
  • Când toate legumele sunt fierte, puneți-le în blender, adăugați ardeii copți, 50 g de brânză cu mucegai, sucul de roșii fiert în prealabil și cam 300 ml din supa în care au fiert. Pasați totul foarte bine.
  • Adăugați busuiocul uscat, sare și piper după gust și subțiați supa-cremă cât de mult vă place adăugând puțin câte puțin din apa în care au fiert legumele, până ajungeți la consistența dorită.
  • Serviți supa cremă de ardei copți caldă sau rece, cu crutoane din pâine și pătrunjel proaspăt tocat.
  • Înainte de servire, puteți să mai adăugați câteva cuburi de brânză cu mucegai. Sursa: bucate-aromate.ro

Au fost proteste când s-a filmat seria „Îngerii lui Charlie”. Adevărul s-a aflat abia acum

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri