Simona Ionescu / Redactor Șef

Pe asta ați încercat-o? Supă-cremă de ardei copți

Pe asta ați încercat-o? Supă-cremă de ardei copți
A fost bogăție de ardei în această vară. Gospodinele au copt pentru salate, dar și pentru conserve de iarnă. Ați încecat să faceți supă-cremă de ardei copți? Uite rețeta!

Supa-cremă de ardei copți este delicioasă și are o aromă deosebită. Se mănâncă cu crutoane.

Supă-cremă de ardei copți. Rețeta

Gospodinele știu să facă tocăniță de ardei, dulceață de ardei, dar mai puține au încercat să facă și supă-cremă de ardei copți. Rețeta am găsit-o la retetepractice.ro.

Ingrediente

  • 350 g ardei roșii mari
  • 2 morcovi
  • 1 bucățică de țelină
  • 2 căței de usturoi
  • o ceapă medie
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • Sare
  • Piper
  • 2 frunze dafin
  • 2 linguri ulei
  • Crutoane.

Mod de preparare

  • Se coc ardeii pe plită sau la cuptor, până se rumenesc bine.
  • Se curață ardeii de coajă, cotor și semințe, apoi se toacă mărunt.
  • Se călește ceapa tocată cu morcovii tăiați felii, țelina tăiată bucăți și usturoiul feliat.
    Când s-au înmuiat, se pune restul de ingrediente, inclusiv foile de dafin.
  • Se toarnă doi litri de apă și se lasă la foc mare.
  • Când a început să fiarbă, se dă focul mic și se pune capac.
  • Mai lăsați pe foc încă 20 de minute, până când furculița intră ușor în legume și se scoate foaia de dafin.
  • Se pune totul în mixer, până obțineți o cremă fină.
  • Supa-cremă de ardei copți se servește cu crutoane. Sursa și foto: retetepractice.ro

Încă un obiect neobișnuit din familia lui Michael Jackson, scos la licitație

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre