Supa-cremă de ardei copți este delicioasă și are o aromă deosebită. Se mănâncă cu crutoane.

Supă-cremă de ardei copți. Rețeta

Gospodinele știu să facă tocăniță de ardei, dulceață de ardei, dar mai puține au încercat să facă și supă-cremă de ardei copți. Rețeta am găsit-o la retetepractice.ro.

Ingrediente

  • 350 g ardei roșii mari
  • 2 morcovi
  • 1 bucățică de țelină
  • 2 căței de usturoi
  • o ceapă medie
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • Sare
  • Piper
  • 2 frunze dafin
  • 2 linguri ulei
  • Crutoane.

Mod de preparare

  • Se coc ardeii pe plită sau la cuptor, până se rumenesc bine.
  • Se curață ardeii de coajă, cotor și semințe, apoi se toacă mărunt.
  • Se călește ceapa tocată cu morcovii tăiați felii, țelina tăiată bucăți și usturoiul feliat.
    Când s-au înmuiat, se pune restul de ingrediente, inclusiv foile de dafin.
  • Se toarnă doi litri de apă și se lasă la foc mare.
  • Când a început să fiarbă, se dă focul mic și se pune capac.
  • Mai lăsați pe foc încă 20 de minute, până când furculița intră ușor în legume și se scoate foaia de dafin.
  • Se pune totul în mixer, până obțineți o cremă fină.
  • Supa-cremă de ardei copți se servește cu crutoane. Sursa și foto: retetepractice.ro

Încă un obiect neobișnuit din familia lui Michael Jackson, scos la licitație

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri