Simona Ionescu / Redactor Șef

Supă cremă din mai multe tipuri de ciuperci

Supă cremă din mai multe tipuri de ciuperci
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o delicioasă supă cremă din mai multe tipuri de ciuperci, dat și un cruton din pâine cu cărbune, tartinat cu cremă de brânză și trufe.

Vlăduț, îndrăgitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne propune, pentru masa de prânz, o rețetă de supă cremă din mai multe tipuri de ciuperci, foarte gustoasă, consistentă și, mai ales, hrănitoare. Pentru un gust deosebit, Vlăduț a folosit toate tipurile de ciuperci pe care le-a găsit pe piață. Iar pentru a-i înnobila pe deplin gustul, a mai pregătit un cruton dintr-o pâine cu cărbune activ pe care l-a tartinat cu cremă de brânză și trufe.

Supă cremă din mai multe tipuri de ciuperci – Ingrediente

Pentru supa cremă: 1 kg ciuperci de mai multe tipuri

1 ceapă

2 căței de usturoi

50 gr unt

1 lingură ulei

200 ml smântână dulce

150 gr cremă de brânză tartinabilă

1 ceașcă de orez sau 2 linguri de făină de orez

cimbru

sare și piper

Pentru servit: pâine cu cărbune activ

bacon

cremă de brânză

trufe

ciuperci fripte

Mod de preparare

Se curăță ceapa și usturoiul, se toacă mărunt și se călesc în unt topit. Se adaugă și puțin ulei, pentru a nu se arde untul. Între timp, se pune la foc și o oală cu apă și puțină sare. Ciupercile se curăță de impurități, se șterg bine cu prosoape de hârtie umede și se toacă mărunt. Se adaugă peste ceapă și usturoi, când acestea sunt ușor pătrunse. Se mai amestecă ingredientele pe foc 2-3 minute și se adaugă apă fierbinte, atât cât să fie ingredientele bine acoperite.

Pentru un plus de aromă, se adaugă și o crenguță de cimbru. Se fierb ciupercile aproximativ 30 de minute, apoi se adaugă smântâna dulce, crema de brânză și se amestecă bine. Se mai lasă 1-2 minute pe foc, se trec prin blender și se transformă într-o delicioasă cremă de ciuperci.

Pentru consistența supei cremă de ciuperci, se adaugă 2 linguri de făină de orez, sau o ceașcă de orez. Dacă se optează pentru orezul boabe, acesta se va pune la fiert odată cu ciupercile. Dacă se optează pentru făina de orez, aceasta se amestecă, mai întâi cu puțină apă rece, apoi se adaugă în supă, spre final de fierbere. Supa cremă de ciuperci se asezonează cu sare și piper, după gust.

Se servește cu crutoane de pâine tartinate cu cremă de brânză amestecată cu trufe tocate mărunt. Opțional, se pregătesc și câteva felii de bacon la cuptor, până devin crocante, dar și ciuperci fripte pe grătar.

Sursa: Chefi la cuțite

Profeția profesorului Roubini: urmează „mama tuturor crizelor”. Ce ne așteaptă în perioada următoare

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre