Simona Ionescu / Redactor Șef

Surpriza pregătită de scenarista Lia Bugnar pentru primul episod din serialul Clanul. Rar apare în filme

Surpriza pregătită de scenarista Lia Bugnar pentru primul episod din serialul Clanul. Rar apare în filme
Aseară a fost difuzat la Pro Tv primul episod din sezonul 3 al serialului Clanul. Cea care scrie scenariul acestui film este Lia Bugnar, care îl are alături în actul creativ și pe Anghel Damian, fostul ei partener, acualul iubit al lui Theo Rose. Iar Lia Bugnar a oferit fanilor serialului o mare surpriză.

În afara faptului că scrie niște scenarii excepționale, Lia Bugnar este și actriță și producător. Așa că, în episodul de aseară a îmbrăcat haina unui personaj interesant: cea care i-a fost soție comisarului Emil Costoiu și de care s-a despărțit în urmă cu peste 25 de ani. Scena în care apare este tensionată, iar din ea aflăm că polițistul Costoiu are și o fiică, Miruna, pe care nu a văzut-o de 25 de ani.

Elvira Deatcu, care o interpretează pe inspectoarea de poliție care preia cazurile comisarului Costoiu, dar mai ales lupta contra interlopului Bebe Măcelaru, zis Tătuțu,  face un rol magistral.

Polițiștii Tudor și David, unul în tabăra bună, altul în tabăra rea

Tudor (Denis Hanganu) și David (Marian Olteanu) au avut o confruntare periculoasă, Magda, soția lui Tătuțu, se aliază cu Sofia, soția mafiotului Constănțeanu, ca să se răzbune pe Tătuțu, iar avocata Vera (Theo Rose) ajunge în închisoare.

Se anunță o poveste fascinantă de-a lungul celorlalte episoade, când Tudor, agentul sub acoperire al lui Costoiu, și David, polițist în echipa lui Costoiu, vor afla că sunt frați și că Bebe Măcelaru le-a distrus familia.

Lia Bugnar despre scenariul din Clanul

„Ce face Anghel (Damian) este că el creează scheletul, ceea ce nu este deloc o treabă ușoară, e ceva greu și de multe ori ajungem în fundături, că am complicat atât de tare poveștile și am pornit atâtea fire că nu mai știm. Atunci ne punem la un loc și ne gândim pe unde să scoatem cămașa. Dar de scris, întotdeauna am scris eu.

Tot ce scot personajele pe gură, pe ecran, e din mintea mea bolnavă. Dar lucrăm împreună foarte mult. Te simți în siguranță când știi că e un om care are exact același gust cu tine și gândește la fel despre asta și este la fel de profesionist. Te simți în siguranță că nu trebuie să rezolvi singur lucrurile”, a declarat Lia Bugnar, citată de ego.ro.

„Doamne ferește!” – o piesă a Liei Bugnar care nu trebuie ratată

În această primăvară, Lia Bugnar a scris și a montat o piesă la Teatrul Mic. Toate cronicile pozitive, ca și reacțiile telespectatorilor care au postat pe site-urile culturale sau pe rețelele sociale. Se joacă piesa cu casa închisă.

Lia Bugnar este o actriță care scrie și film și teatru. Poate că asta e explicația pentru faptul că în spectacolele ei actorii au partituri aproape egale, noțiunea de „rol secundar” e ceva străin pieselor ei. Scrie poveşti în care actorii sunt puşi în situații care să le dea ocazia să-şi folosească harul în cel mai ofertant mod.

Actrița și scenarista Lia Bugnar

„E un privilegiu să pornești un spectacol de la actorii pe care (alt privilegiu!) i-ai ales. Cred în actori mai mult decât în oricare altă componență a unui spectacol. Liliana Pană, Irina Rădulescu, Oana Pușcatu, Grigore Marin și Toma Cuzin mi-au dat povestea pe care o spunem în Doamne ferește! I-am văzut și am știut ce trebuie să scriu. N-am să vă mint, e ca în toate piesele mele, o poveste despre iubire. Neîncadrabilă în comedie sau dramă, pentru că râsul se amestecă indisciplinat cu nodul în gât. Cinci oameni care vor să fie iubiți vă spun povestea lor și Doamne ferește! să nu veniți la spectacol. Ar fi o pierdere și pentru voi, și pentru noi”, a scris Lia Bugnar la momentul premierei de la Teatrul Mic.

Scenariile cu care a cucerit publicul 

Lia Bugnar este o actriță care scrie teatru. Poate că asta e explicația pentru faptul că în spectacolele ei actorii au partituri aproape egale, noțiunea de „rol secundar” e ceva străin pieselor ei. Scrie poveşti în care actorii sunt puşi în situații care să le dea ocazia să-şi folosească harul în cel mai ofertant mod.

Alte spectacole care s-au jucat cu săli pline de-a lungul celor 20 de ani de când Lia a început să scrie şi să monteze piese de teatru: Aici nu se simte, Oase pentru Otto, Stă să plouă, Jocul de-a adevărul, Noi4, Peretele, O piesă deşănțată, Şapte dintr-o lovitură, Două liniuțe, Masculin-Feminin, Melcul, 10 pentru NY, Felii, Fata din Curcubeu, Această Sonia, Musca, paie şi bătăie, Si cu pisica ce-ați făcut?, Ce avem noi aici?

Piesele ei s-au jucat și se joacă atât în mediul independent (Teatrul Luni de la Green Hours, Teatrul Godot, Teatrul de Artă), cât şi la teatre de stat (TNB, Teatrul Metropolis, Teatrul de Comedie, Teatrul Radu Stanca din Sibiu).

De asemenea, nu trebuie uitată calitatea ei de scenaristă de film cu care a cucerit publicul și a contribuit la marea audiență: Bună, ce faci?, Perfect sănătos, Moon Hotel Kabul, precum și serialele TV Vlad, Clanul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre