„Taci şi înghite”, preparat ardelenesc. Reţeta de la Radu Anton Roman

„Taci şi înghite” este celebră rețetă din Ardeal. Ca românii să nu o uite niciodată, gazetarul, scriitorul, realizatorul TV Radu Anton Roman a adăugat rețeta în cartea sa „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.
O rețetă străveche, pe care o preparau românii de la țară. Dacă aveau mălai, lapte, ouă și brînză, făceau „Taci şi înghite”. O minunăție!
În reţeta regretatului Radu Anton Roman, „Taci şi Înghite” se face cu o mămăligă mai moale, din mălai, lapte, ouă şi smântână.
În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.
În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).