Astăzi prezentăm o rețetă de Tagliatelle cu sos de roșii, piept de pui și măsline. Puteți înlocui tagliatelle-le cu orice fel de alte paste.  Cât privește măslinele, ideal e să folosiți cele verzi sau Kalamata. Urmăriți în continuare ingredientele și modul de preparare pentru patru porții. Dacă doriți să creșteți numărul acestora, adăugați cantitate ingredientelor.

Ingrediente:

400 grtagliatelle, 300 g sos de roșii sau 300 g de roșii trecute prin blender, 200 ml apă, 100 ml ulei de măsline, 1 piept de pui ( 350 g), 150 g măsline, 150 g cașcaval ( sau parmezan), 2 cepe mijlocii, piper după gust, 1 frunză de dafin, 1 crenguță de rozmarin.

Preparare:

Înainte de orice, pieptul de pui îl tăiem felii. Ceapa o tăiem mărunt. Măslinele le tăiem în jumătate. E ideal să cumpărați direct măsline fără sâmburi. Cașcavalul îl dăm pe răzătoare.

Într-o tigaie încăpătoare încinsă cu ulei punem la călit pieptul de pui. Peste 5 – 7 minute adăugăm ceapa. Totul se călește vreo 10 minute.

Adăugăm sosul de roșii sau roșiile date prin blender. Adăugăm apa și măslinele. Punem frunza de dafin și rozmarinul. Gustăm dacă sosul necesită sare. Acoperim tigaia cu un capac. Lăsăm sosul să fiarbă la foc mic minim 15 minute, timp în care aromele ingredientelor se vor pătrunde, iar totul va căpăta o consistență mai groasă, apa evaporându-se. Între timp, pregătim (fierbem) pastele. După ce sosul e gata, adăugăm pastele și amestecăm.

Se servește totul cu cașcaval sau parmezan ras deasupra.

Sursa: Bunica.md

Fetița lui Gigi Hadid, îmbrăcată de la Versace. Bebelușa are deja cea mai fashion garderobă

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri