Ingrediente

1 căpățână de usturoi, 25 buc cozi de creveți (pot fi și congelați), 300 g roșii cherry (multicolore), ulei de măsline, 500 ml smântână de gătit, 500 g tagliatelle nero di seppia, 150 g fistic decojit, 1 legatură pătrunjel, 1 legatură busuioc proaspăt, 150 g pesmet panko, 3 ouă, 100 g făină, 150 ml vin rose, 100 g unt, sare, piper alb măcinat, ulei de floarea soarelui

Mod de preparare pentru rețeta Tagliatelle nero di seppia cu sos de creveți

Se curăță și se taie mărunt usturoiul, apoi se pune la călit într o tigaie cu puțin ulei de măsline. Se taie câteva roșii cherry în sferturi și se adaugă în tigaie. Se adaugă cele 15 cozi de creveți, decorticate în prealabil , cu cochiliile de la creveți și se face un stoc pe care o să îl folosim la sos. După ce se pătrund puțin creveții, se stinge totul cu vin, se lasă să se reducă vinul la jumătate și se adaugă puțin din stocul preparat din cochiliile de la creveți.

Se lasă aproximativ 2 minute și se adaugă smântâna lichidă. Se mai lasă 3 minute și se trece toată compoziția printr-un blender transformând totul într-un sos.

Se pun tagliatelle nero la fiert în apă clocotită cu sare având grijă să fie al dente. Se scurg, apoi și se pun într-o tigaie cu puțin unt, se toarnă peste ele sosul de creveți și pătrunjelul tăiat mărunt. Între timp, restul de creveți curățati se dau prin făină, prin ouăle bătute și pesmet panko și se pun la prăjit in baie de ulei. Se fac rulou paștele se așează pe farfurie se pun deasupra creveții in panko, fistic tocat și se decorează cu roșii cherry proaspete și frunze de busuioc fresh.

Sursa: Chefi la cuțite

Cu cine se iubește Sebastian Stan, celebrul actor român de la Hollywood

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp