Tăiței cu alune, rețeta pentru leneși

Tăiței cu alune, rețeta pentru leneși
O rețetă rapidă care vă va satisface rapid pofta de tăiței.  Ceea ce e cu adevărat senzațional la această rețetă, e că se pregătește ultra rapid.

Ingredientul principal al acestei rețete este untul de arahide. Tot ce aveți nevoie e o porție de unt, tăiței la alegere. Evident, dacă nu aveți tăiței la dispoziție, puteți folosi la fel de bine paste. Orice fel.

Untul de arahide este o sursă naturală și bună de grăsimi nesaturate. Cu toate ca untul de arahide conține grăsimi, acestea sunt nesaturate și astfel pot contribui la scăderea colesterolului de tip LDL din sânge. De asemenea, acestea opresc dezvoltarea afecțiunilor cardiovasculare. Vitamina B6 (piridoxina)  se găsește în cantitate mare în untul de arahide. În două linguri de unt de arahide se afla 0.17 g de vitamina B6.

Untul de arahide este un aliment important din punct de vedere nutrițional, bogat în grăsimi și proteine. Se obține din arahide, adesea prăjite, tocate și omogenizate sub formă de pastă. În final, acesta are o textură fină sau crocantă, cu bucăți mărunte de arahide.

Ingrediente pentru o porție de tăiței cu alune, rețeta pentru leneși

– 100 g de tăiței la alegere

– 1 castravete

– semințe de susan prăjite

– ceapă verde

Sos de arahide: – 2 linguri de unt de arahide (sau tahini, unt de migdale etc.)

– 1 lingură de sos de soia

– 2 lingurițe de ulei de susan

– 1 linguriță de gochujang (sau sriracha)

– 1 linguriță de zahăr

– 1 linguriță de oțet de orez

– 1/2 linguriță de praf de usturoi

– o bucată mică de ghimbir, rasă

– un strop de apă de gătit

Mod de preparare

Gătiți tăițeii conform ambalajului, fierbându-i în apă cu sare conform timpului recomandat. Între timp, combinați ingredientele pentru sos. După ce s-au fiert, scurgeți și clătiți tăițeii sub apă rece. În final, amestecați tăițeii cu sosul. Pentru servire, completați cu castravete, semințe de susan și ceapă verde și savurați porția de tăiței cu alune, rețeta pentru leneși.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre