Meniu cu vinete prăjite cu chimen, năut, rodie și sos de iaurt tahini – o rețetă vegetariană fabuloasă

Meniu cu vinete prăjite cu chimen, năut, rodie și sos de iaurt tahini – o rețetă vegetariană fabuloasă
Mai ales în sezonul rece este important să reușim să ne hrănim consistent și cu alimente pline de nutrimente. Un meniu vegetarian complex, poate fi o soluție.

Iarna, vegetalele nu sunt neapărat la îndemână, dar nici greu de găsit. E importantă să alegem unele din culturi certificate ecologic, și să le consumăm, pentru a da organismului materia primă de care are nevoie pentru a funcționa armonios.

Ingrediente pentru meniu cu vinete prăjite ( 2 porții)

Meniu: 2 porții de quinoa/greu bulgur/cous cous, după cum aveți

1 vânătă medie

1/2 lingură de ulei de măsline + încă 2 lingurițe

1 linguriță de semințe de chimen

1 conservă de năut

1 rodie mică

o mână de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt

1/2 lămâie

Dressingul de iaurt tahini: 4 linguri de iaurt

1 lingură de tahini

2 linguri de suc de lămâie

coaja de la 1/2 lămâie ecologică

1 cățel de usturoi, tocat mărunt sau dat pe răzătoare

un vârf de cuțit de sare

o mână de migdale, tocate mărunt

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200ºC. Puneți quinoa/bulgur de grâu/cous cous la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj, cu un vârf de cuțit generos de sare în apă. Separat, tăiați vinetele în felii și întindeți-le pe o tavă de copt. Se asezonează bine cu sare și piper. Se stropesc cu ulei de măsline și se presară semințele de chimen. Se lasă să se prăjească timp de 25 de minute sau până când sunt moi și mătăsoase în interior.

Între timp, curățați rodia de semințe și puneți-o deoparte. Amestecați toate ingredientele pentru dressing într-un bol. 

După ce vinetele sunt prăjite, scoateți-le din tavă, presărați-le cu semințele de chimen. Scurgeți năutul și adăugați-l în tava de copt cu 2 lingurițe de ulei de măsline. Se condimentează bine și se scutură pentru a se amesteca cu semințele de chimen rămase. Se prăjește timp de 10-15 minute până când devin crocante boabele.

Se amestecă boabele de nput cu pătrunjelul tocat și sucul de la 1/2 lămâie. Se condimentează după gust. Serviți, așezând vinetele în straturi peste boabele amestecate cu ierburi, împreună cu năutul, rodia și migdalele tocate. Se stropește meniul cu dressingul de iaurt și se presară cu pătrunjel suplimentar.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre