Iarna, vegetalele nu sunt neapărat la îndemână, dar nici greu de găsit. E importantă să alegem unele din culturi certificate ecologic, și să le consumăm, pentru a da organismului materia primă de care are nevoie pentru a funcționa armonios.
Ingrediente pentru meniu cu vinete prăjite ( 2 porții)
Meniu: 2 porții de quinoa/greu bulgur/cous cous, după cum aveți
1 vânătă medie
1/2 lingură de ulei de măsline + încă 2 lingurițe
1 linguriță de semințe de chimen
1 conservă de năut
1 rodie mică
o mână de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
1/2 lămâie
Dressingul de iaurt tahini: 4 linguri de iaurt
1 lingură de tahini
2 linguri de suc de lămâie
coaja de la 1/2 lămâie ecologică
1 cățel de usturoi, tocat mărunt sau dat pe răzătoare
un vârf de cuțit de sare
o mână de migdale, tocate mărunt
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 200ºC. Puneți quinoa/bulgur de grâu/cous cous la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj, cu un vârf de cuțit generos de sare în apă. Separat, tăiați vinetele în felii și întindeți-le pe o tavă de copt. Se asezonează bine cu sare și piper. Se stropesc cu ulei de măsline și se presară semințele de chimen. Se lasă să se prăjească timp de 25 de minute sau până când sunt moi și mătăsoase în interior.
Între timp, curățați rodia de semințe și puneți-o deoparte. Amestecați toate ingredientele pentru dressing într-un bol. După ce vinetele sunt prăjite, scoateți-le din tavă, presărați-le cu semințele de chimen. Scurgeți năutul și adăugați-l în tava de copt cu 2 lingurițe de ulei de măsline. Se condimentează bine și se scutură pentru a se amesteca cu semințele de chimen rămase. Se prăjește timp de 10-15 minute până când devin crocante boabele.
Se amestecă boabele de nput cu pătrunjelul tocat și sucul de la 1/2 lămâie. Se condimentează după gust. Serviți, așezând vinetele în straturi peste boabele amestecate cu ierburi, împreună cu năutul, rodia și migdalele tocate. Se stropește meniul cu dressingul de iaurt și se presară cu pătrunjel suplimentar.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook