Talonul de pensie va putea fi primit și în format electronic. Ce trebuie să facă pensionarii

Talonul de pensie va putea fi primit și în format electronic. Ce trebuie să facă pensionarii
Anul 2022 a venit cu mari schimbări pentru pensionari. Iată ce trebuie să știe bunicii noștri pentru a-și primi banii cuveniți!

Casa Națională de pensii a dat vestea la început de an. Se modifică talonul de pensie.

Talonul de pensie va putea fi primit și în format electronic. Ce trebuie să facă pensionarii

Potrivit șefului Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, începând cu 2022 talonul de pensii se modifică. Astfel, pensionarii îl vor putea primi și în forma electronic, dar doar dacă aceștia vor cere acest lucru. În acest sens, vor trebui să lase o adresă de e-amil și să depună o cerere la CNPP de care aparține.

”Legea 270 spune că doar la cererea beneficiarilor prin acord scris talonul de pensie va fi trimis electronic. Momentan am primit cereri şi le avem procesate şi încercăm ca în ianuarie să le trimitem electronic”, a afirmat șeful Casei Naționale de Pensii.

Ce alte servicii vor fi digitalizate anul acesta

De asemenea, șeful CNPP a afirmat că urmează să fie digitalizate și alte servicii, făcând referire în primul rând la portalul Case Naționale de Pensii și stagiile de cotizare care vor putea fi consultate online.

”Avem o fişă de proiect ambiţioasă şi sume de bani importanţă acordaţi casei de pensii pentru digitalizare, dar încercăm ca multe din servicii să le oferim electronic. Multe lucrări pe care le facem în prezent pe hârtie se pot transmite şi electronic.

Pentru ca ponderea să fie mai mare şi să extindem serviciile pe care le oferim pensionarilor în format electronic. Este un obiectiv ambiţios care la sfârşitul PNRR reuşim să-l atingem, avem această ţintă pe care noi vrem să o realizăm. Este vorba de portalul Casei de Pensii, unde te poţi loga cu user şi parolă.

Sunt informații de strictă necesitate, dar poţi să şi depui documente către instituţie pentru a fi soluţionate nemaiducându-se la ghişee. Este vorba de stagiile de cotizare, de la 1 aprilie avem acest lucru deja digitalizat, astfel că orice beneficiar care se va loga îşi va vedea stagiile de cotizare realizat după 2001 până în prezent.

Acest lucru se întâmplă, dar vrem să le extindem şi să diversificăm cu cât mai multe servicii”, a spus Daniel Baciu.

Legea privind talonul de pensie electronic a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis în luna noiembrie.

Sursă foto: kanal d