Dacă vreți să încercați și un altfel de aperitiv, uite o rețetă foarte ușoară: tartă cu chefir. Poate fi mic dejun, prânz, gustare, garnitură.

Tartă cu chefir. Rețeta

O gustare rapidă în timpul zilei. E mai bună tarta cu chefir dacă o mâncați cu sos de maioneză cu usturoi. Făcut în casă.

Ingrediente

  • 100 ml de chefir 2.5% (puteți să-l înlocuiți cu iaurt natural);
  • aproximativ 250 g de făină (depinde de consistența chefirului);
  • un ou;
  • o linguriță de sare;
  • ½ linguriță de bicarbonat de sodiu;
  • o legătură mică de ceapă verde (opțional; puteți să o înlocuiți cu semințe prăjite de floarea-soarelui, semințe de susan etc.);
  • 50 g de cașcaval;
  • ulei pentru prăjit.

Pentru sos

  • 70 g de maioneză;
  • 3 căței de usturoi;
  • o linguriță de busuioc uscat.

Mod de preparare

  • Puneți chefirul, sarea și oul într-un bol adânc. Amestecați cu telul până la omogenizare.
  • Adăugați bicarbonatul de sodiu. Amestecați.
  • Adăugați cașcavalul dat prin răzătoarea mare și ceapa verde mărunțită. Amestecați.
  • Adăugați treptat făina cernută. Inițial amestecați cu spatula, iar apoi transferați aluatul pe masa presărată cu făină și continuați să-l frământați cu mâinile. El trebuie să rămână moale: aveți grijă să nu-l îmbibați cu prea multă făină.
  • Întindeți cu mâinile aluatul sub formă de turtă rotundă, cu grosimea de aproximativ 1 cm.
  • Tăiați turta în 6-8 sectoare.
  • Puneți bucățile de turtă pe tigaia încinsă, în care ați turnat puțin ulei. Prăjiți-le pe foc mic, sub capac, pe ambele părți, până se vor rumeni.
  • Transferați turta pe o farfurie și, cât timp se răcește puțin, pregătiți sosul: amestecați maioneza cu usturoiul trecut prin presa de usturoi și busuiocul uscat.
  • Dacă planificați să serviți turta la micul dejun, înlocuiți sosul cu unt. Sursa și foto: retete-usoare.eu

Regina Elisabeta și Prințul Philip sărbătoresc aniversarea căsătoriei cu o premieră

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri