Dacă vreți să încercați și un altfel de aperitiv, uite o rețetă foarte ușoară: tartă cu chefir. Poate fi mic dejun, prânz, gustare, garnitură.
Tartă cu chefir. Rețeta
O gustare rapidă în timpul zilei. E mai bună tarta cu chefir dacă o mâncați cu sos de maioneză cu usturoi. Făcut în casă.
Ingrediente
- 100 ml de chefir 2.5% (puteți să-l înlocuiți cu iaurt natural);
- aproximativ 250 g de făină (depinde de consistența chefirului);
- un ou;
- o linguriță de sare;
- ½ linguriță de bicarbonat de sodiu;
- o legătură mică de ceapă verde (opțional; puteți să o înlocuiți cu semințe prăjite de floarea-soarelui, semințe de susan etc.);
- 50 g de cașcaval;
- ulei pentru prăjit.
Pentru sos
- 70 g de maioneză;
- 3 căței de usturoi;
- o linguriță de busuioc uscat.
Mod de preparare

- Puneți chefirul, sarea și oul într-un bol adânc. Amestecați cu telul până la omogenizare.
- Adăugați bicarbonatul de sodiu. Amestecați.
- Adăugați cașcavalul dat prin răzătoarea mare și ceapa verde mărunțită. Amestecați.
- Adăugați treptat făina cernută. Inițial amestecați cu spatula, iar apoi transferați aluatul pe masa presărată cu făină și continuați să-l frământați cu mâinile. El trebuie să rămână moale: aveți grijă să nu-l îmbibați cu prea multă făină.
- Întindeți cu mâinile aluatul sub formă de turtă rotundă, cu grosimea de aproximativ 1 cm.
- Tăiați turta în 6-8 sectoare.
- Puneți bucățile de turtă pe tigaia încinsă, în care ați turnat puțin ulei. Prăjiți-le pe foc mic, sub capac, pe ambele părți, până se vor rumeni.
- Transferați turta pe o farfurie și, cât timp se răcește puțin, pregătiți sosul: amestecați maioneza cu usturoiul trecut prin presa de usturoi și busuiocul uscat.
- Dacă planificați să serviți turta la micul dejun, înlocuiți sosul cu unt. Sursa și foto: retete-usoare.eu