Durerile resimţite la nivelul gâtului afectează un procent din ce în ce mai ridicat din populaţia planetei la ora actuală. Printre motivele acestei afecţiuni se numără sedentarismul şi statul excesiv pe scaun la birou. Remedii naturiste pentru durerile cervicale.

De ce ne doare gâtul?

Stăm mai mult în case din pricina pandemiei de coronavirus. Au început să ne doară “toate oasele”, în special gâtul şi spatele.

Factorii determinanţi ai durerilor cervicale sunt rigiditatea musculară, dislocarea articulaţiilor, leziuni care afectează ţesuturile moi de la nivelul musculaturii, tendoanelor si a ligamentelor gâtului.

De asemenea, anomaliile de origine osoasă şi articulară de la nivelul coloanei vertebrale pot să determine apariţia durerilor de gât şi senzaţia de rigiditate.

Principalele cauze determinante ale durerilor cervicale sunt următoarele: întinderile sau încordarea musculară; activităţile minore precum postura necorespunzătoare în pat, în timpul cititului sau în timpul somnului.

Remedii naturiste pentru durerile de gât

Atunci când apar dureri cervicale, specialiștii recomandă masarea gâtului şi a zonei superioare a spatelui cu uleiuri aromate pentru relaxarea muşchilor si pentru grăbirea procesului de vindecare.

Aplicarea de comprese calde sau efectuarea de băi fierbinţi se poate realiza cu scopul îmbunătăţirii sistemului circulator. Acest remediu este considerat eficient în condiţiile în care este administrat în urma aplicării şi a unor comprese reci.

În cursul tratamentelor pentru remedierea durerilor cervicale, specialiștii recomandă optarea pentru o alimentaţie bogată în alimente care conţin magneziu, calciu, fibre, vitamina D, acizi graşi, omega-3 şi antioxidanţi.

Este foarte util de asemenea consumul de legume cu frunze verzi, uleiuri de peşte, nuc, legume, produse pe bază de soia şi cereale integrale.

Trebuie consumată cât mai multă apă pentru evitarea deshidratării organismului şi a echilibrului de electroliţi din organism.

Tot în cazul durerilor cervicale trebuie evitate alimentele cu grăsimi saturate deoarece acestea determină instalarea inflamaţiilor.

Este recomandată menţinerea în permanenţă a unei posturi adecvate a corpului, cu precădere în timpul somnului.

De asemenea, este recomandat să se adopte pozisţia fetală în timpul somnului sau să se doarmă pe burtă.


Fostul ginere al lui Traian Băsescu a luat drumul Turciei. Și-a expus tatuajele la palatul sultanului Abdulaziz

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp