Simona Ionescu / Redactor Șef

Teoria conspirației despre ARN-ul mesager, demontată

Teoria conspirației despre ARN-ul mesager, demontată
ARN-ul mesager nu poate influența ADN-ul celular, susțin autoritățile din România. Mesajul vine în contextul în care au apărut tot felul de teorii conform cărora acest vaccin poate provoca mutații genetice în corp.

ARN-ul mesager nu are posibilitatea de a influența ADN-ul celular, au transmis autoritățile din România. Mesajul vine în contextul în care, pe rețele sociale, au apărut tot felul de teorii. Conform cărora, vaccinul poate provoca mutații genetice în corp.

Teoria potrivit căruia vaccinul împotriva COVID-19 pe bază de ARN mesager poate afecta organismul a fost lansat de Christiane Northrup. Medic obstetrician din SUA, aceasta s-a declarat convinsă că vaccinurile bazate pe această tehnologie ar transforma oamenii în himere monitorizate. Medicul a mai declarat că în spatele acestui fenomen se află Fundația Bill & Melinda Gates.

Autoritățile fac lumină în cazul ARN-ului mesager

„ARN-ul si ADN-ul sunt macromolecule indispensabile tuturor formelor de viață cunoscute până în prezent, alături de proteine, lipide și carbohidrați. ADN-ul uman este localizat în nucleul celular. ARN-ul mesager se găsește în citoplasma celulară – în afara nucleului – și are rol mult mai precis, cum este transmiterea de informații cu privire la sinteza de proteine în celulă.

Întrucât acesta nu pătrunde în nucleul celular, nu poate influența ADN-ul celular propriu. Vaccinurile care utilizează tehnologia folosesc o secvență de ARN mesager, care, odată introdusă în celule, transmite mesajul de sintetizare a proteinei Spike, proteină de suprafață a virusului SARS-CoV-2. Cantitatea de ARN mesager corespunzătoare unei doze de vaccin este standardizată, ceea ce va asigura producția unui nivel predefinit de proteină Spike”, scrie pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro.

„Practic, ARN-ul mesager reprezintă manualul după care celulele umane învață să producă proteina Spike. Astfel încât organismul să își construiască mecanismele necesare pentru a se putea apăra împotriva COVID-19. Doar dacă va intra în contact cu virusul SARS-CoV2”, au mai transmis autoritățile care se ocupă de vaccinarea anti-COVID-19 în România, scrie Evenimentul Zilei.

Companiile Pfizer, Moderna și CureVac folosesc această tehnologie pentru pentru dezvoltarea vaccinurilor împotriva COVID-19.

În UE, nici un vaccin nu este dat spre utilizare. Cel puțin, până când studiile clinice care atestă că este sigur nu sunt gata. De asemenea, vaccinul trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute de normele și legile în vigoare.

Ce se întâmplă la 6 luni de la îmbolnăvirea cu COVID-19. Medicii din Wuhan au făcut noi descoperiri

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre