Terci preparat la rece cu morcovi, ideal pentru un mic dejun sănătos

Terci preparat la rece cu morcovi, ideal pentru un mic dejun sănătos
Varianta de terci la rece este o rețetă minunată și simplă de mic dejun, care se prepară aproape singură, peste noapte.

Un astfel de preparat la prima masă a zilei aduce cu sine foarte multe beneficii. Pe de o parte prepari mâncarea cu o seară înainte. Ceea ce înseamnă că dimineața nu vei mai avea stresul din bucătărie legat de pregătirea hranei pentru familie. Pe de altă parte terciul preparat la rece, așa cum dezvăluie Ama Nicolae pe blogul său, este plin de substanțe hrănitoare. Care îți vor da energie pe durata întregii zile. Poți folosi orice combinație dorești sau ai la îndemână, amestecând fructe și nuci.

Ingrediente  pentru terci preparat la rece cu morcovi (Overnight oats)

1 cană de fulgi de ovăz

1 morcov mediu

1 linguriță de scorțișoară

1 lingură de semințe de chia

3 linguri de stafide

3 linguri de sirop de arțar

1 1/4 cană de lapte de ovăz

Mod de preparare

Se amestecă mai întâi ingredientele uscate, adică fulgii de ovăz, scorțișoara, semințele de chia și stafidele. După aceea, morcovul se dă pe răzătoarea mică. Acesta se combină cu ingredientele uscate apoi se adaugă siropul de arțar și laptele de ovăz. Se amestecă bine astfel încât toate ingredientele să se întrepătrundă. Amestecul astfel obținut se distribuie în mod egal în borcănașe de sticlă mai mici sau pur și simplu în cești, în funcție de ce aveți la îndemână.

Terciul pregătit și distribuit în recipiente să ține peste noapte în frigider, iar dimineață îl veți găsi gata preparat. Pe timpul nopții lichidul este practic absorbit în totalitate de fulgii de ovăz, de semințele de cheia și de fructele uscate din compoziție, astfel că terciul este unul catifelat și extrem de aromat.

Terciul la rece poate fi pregătit într-o mulțime de feluri și te încurajez să îl testezi și să descoperi ce combinatii de ingrediente îți plac. Această variantă este una din preferatele noastre și sper să vă placă și vouă”, spune Ama Nicolae, cunoscuta bloggeriță culinară.

Sursa: Amanicolae.ro