Simona Ionescu / Redactor Șef

Testul banal cu apa îți arată cum stai cu sănătatea. Fă-l și tu, e atât de simplu

Testul banal cu apa îți arată cum stai cu sănătatea. Fă-l și tu, e atât de simplu
Un banal test pentru sănătatea inimii durează doar 30 de secunde, dar îţi poate spune dacă ai probleme sau nu cu circulaţia sângelui. Rezultatele se interpretează foarte ușor.

„Motorul” organismului, inima este un organ care ajunge să semnaleze problemele abia atunci când, de regulă, s-au agravat deja. De obicei, oamenii ajung în fața unui medic specialist ( cardiolog), abia atunci când au anumite senzații – înțepături sau palpitații ale inimii.  Dar un banat test poate aduce informații, din timp, dacă e ceva în neregulă cu acest organ.

Iată cum se face cel mai simplu test care te ajută să îți dai seama cât de sănătoasă este inima ta. Ai nevoie de un lighean cu apă rece şi de mai multe cuburi de gheaţă! Acest test este foarte simplu, durează doar 30 de secunde şi poate fi făcut de oricine, scrie Csid.ro.

Testul inimii durează 30 de secunde

Sănătatea inimii poate fi evaluată printr-un test banal, pe care îl poţi face acasă. Iată ce ai de făcut.

  1. Toarnă apă rece într-un lighean şi adaugă câteva cuburi de gheaţă.
  2. Ține ambele mâini în apă timp de 30 de secunde. E importantă să le ții fix atât. Foloseşte un cronometru.

Dacă în urma acestui test, când scoţi mâinile din apă degetele tale se înroşesc, este un semn bun. Înseamnă că inima ta funcţionează foarte bine, circulaţia periferică este în parametri şi nu ai probleme legate de oxigenarea sângelui.

Dacă după ce ai scos mâinile din apă şi degetele se învineţesc, înseamnă că ai probleme cu circulaţia sângelui şi nivelul oxigenului este scăzut. Ca să îţi recapeţi culoarea normală, masează sau încălzeşte zona. În cazul în care culoarea degetelor este în continuare albăstruie, ar fi bine să programezi o consultaţie la medicul cardiolog, mai arată sursa citată.

În ambele cazuri există anumite recomandări. Măsurile de prevenţie sunt esențiale. Renunţă la fumat, mănâncă sănătos, evită sedentarismul, fă zilnic mişcare, ţine regim special dacă trebuie să dai jos surplusul de greutate, consumă alcool cu moderaţie şi, desigur, fă-ţi periodic analizele de sânge, precum şi un control anual la medicul cardiolog.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre