Tocănița în straturi va cuceri orice invitat. Nu are strop de ulei și se prepară foarte repede

Tocănița în straturi va cuceri orice invitat. Nu are strop de ulei și se prepară foarte repede
Vă pregătiți pentru o siluetă perfectă pentru vară? E momentul să schimbați puțin dieta și să optați pentru preparate slab caloric. Ce spuneți de o tocăniță în straturi?

Când anotimpul cald își intră în drepturi, tot mai multe persoane se orientează către cât mai multe legume. O tocăniță în straturi e tot ce aveți nevoie pentru a arăta spectaculos în costumul de baie.

Tocănița în straturi va cuceri orice invitat. Nu are strop de ulei și se prepară foarte repede

Are un aspect deosebit și un gust cu totul și cu totul special. Odată ce veți gusta tocănița în straturi, veți repeat rețeta ori de câte ori simțiți nevoia de un preparat dietetic, dar care are un gust fenomenal. Pentru a obține acest delicios preparat, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3-4 vinete, 3-4 dovlecei, 3 ardei kapia, 3 cepe, 4 roşii mari, 2 ardei iuţi (opţional), o căpăţână usturoi, 5 cartofi medii, sare, piper, pătrunjel.

La final, se presară pătrunjel

Pentru început, spălați bine ardeii și vinetele, apoi le veți pune pe grătar. Se lasă câteva minute, iar după ce sunt bine coapte, se vor pune într-un vas. Cartofii și dovleceii se vor tăia sub formă de rondele, apoi se vor așezsaâ pe grătar alături de ceapa tăiată pe jumătate, roşiile întregi şi căţeii de usturoi.

Decojiți ardeii şi vinetele. După ce se vor coace toate legumele, urmează să le așezați în tavă. Puneșți un strat de cartofi, apoi unul de roşii tăiate felii sau sferturi și la final vinetele, tăiate sub formă de fâşii. Așezați apoi căţeii de usturoi şi câteva rondele de ceapă şi continuați în aceeaşi ordine până se termină toate legumele.

Pentru ca tocănița să aibă gustul pe care vi-l doriți, se toarnă deasupra un pahar cu vin alb şi unul cu apă caldă. Aveți grijă ca întreaga compoziție să fie acoperită. Specialiștii vă recomandă să nu puneți ulei deloc. Se va introduce tava la cuptor, iar la final, se va presăra pătrunjel proaspăt din belșug.

Sursă foto: adevarul

Recomandarile noastre